2
Najavljeno - ispunjeno, ova slika treba da obiđe region
Fehro dočekao Crnogorce

    Najavljeno - ispunjeno. Vlasnik restorana u mjestu Busovača, Fahrudin Mešković, dočekao je navijače Crne Gore koji su se uputili ka Zenici, na fudbalsku utakmicu između naše reprezentacije i selekcije Bosne i Hercegovine.

Petnaest kilometara od stadiona Bilino polje, gdje se večeras očekuje vrela atmosfera, “Kod Fehre” se može vidjeti toplo druženje gostiju sa srdačnim domaćinima, koju su pripremili bogatu trpezu. Između ostalog na meniju su burek i sirnica kao praktičan odgovor našim navijačima na simpatične i duhovite prozivke sa duela u Podgorici, kada se sa tribina čulo skandiranje “burek sa sirom”!
Ovakvom gestu gospodina Meškovića prethodila je akcija navijačke grupe “Ultra Crna Gora” koja je u junu, nakon prvog međusobnog meča, pokrenula prikupljanje novčanih sredstava kako bi vlasnicima zapaljenog kombija, koji je koristila jedna grupa pristalica “Zmajeva", kupili novi.
Za RTCG Fahrudin Mešković navodi da mu je veliko zadovoljstvo što može da ugosti, kako kaže, prijatelje iz bratske Crne Gore.
- Jedan ružan čin, paljenje kombija, rodio je ovo lijepo prijateljstvo. Morao sam da uzvratim za onaj divan gest crnogorskih navijača. Drago mi je da se družimo upravo na ovom mjestu. Koliko god osoba da dođe, za sve njih ima mjesta. Svi su danas i uvijek dobro došli - kaže Mešković.
Mešković smtara da ova slika treba da obiđe region, kao primjer da ljubav i druženje ubuduće spajaju ljude iz bivše Jugoslavije.
- Ovim šaljemo snažnu podršku svim iz okruženja da se samo na ovakav i sličan način druže i “prepucavaju”, kako bismo svi zajedno stvorili jednu novu eru navijačkih odnosa - ističe Mešković.
Jedan od navijača Crne Gore i predsjednik fudbalskog kluba Stari Aerodrom, Edis Jasavić, kaže da često svraća u ovaj restoran, ali je danas tu sa posebnim zadovoljstvom.
- Ovdje je ambijent uvijek prijatan. Danas je posebnan osjećaj. Sve je, po običaju, na vrhunskom nivou. Domaćin je sjajan i prijatan čovjek - kazao je Jasavić.
Ugledni ugostitelj, Fahrudin Mešković, šaljivo, zaključio je da Bosancima možete sve reći, ali dirati burek, sirnicu i zeljanicu, to je strogo zabranjeno.
Crnogorskim navijačima ostaje da uživaju u specijalitetima, te da čulom ukusa, iz prve ruke nauče šta je pravi burek.




Posjeta : 244