1
Sjutra u KIC "Budo Tomović"
Književno veče - Rasima Gutića!

       Književno veče Rasima Gutića pod nazivom “Mojih pet” biće priređeno sjutra od 19 u Multimedijalnoj sali KIC "Budo Tomović".
U okviru večeri učestvuju književnici Milan Rajović, Veljko Veljović, pjesnikinje Ivana Minić, Edita Dautović, Jadranka Deletić, Darija Madžgalj i studentkinja Adelisa Canović. Veče će moderirati pjesnikinja Tea Selimaj, a u muzičkom dijelu nastupiće vokalna solistkinja Talija Jovanović.

Rasim Gutić rođen je u Plavu gdje je završio srednju i osnovnu školu. Godine 1991. je diplomirao na Fakultetu zaštite na radu u Nišu i postao prvi diplomirani inženjer Zaštite na radu u Crnoj Gori. Radio je kao dopisnik više listova u regionu, među kojima i Oslobođenja, najtiražnijeg lista u BiH. Svoju prvu knjigu, roman “Elma i vrh igle” objavio je 2016. godine. Nakon ove knjige napisao je roman “Linija života”, zbirku poezije “Cvijet i prah”, knjigu odabranih priča “Istine i legende iz prošlosti Sandžaka” i roman “Plavi karmin“ koji je ujedno i nastavak njegovog prethodnog romana “Linija života“. Pored ove tri knjige, Rasim je publikovao svoje radove u još tridesetak knjiga zajedničkih autora gdje je dobio veliki broj priznanja i nagrada i po ocjeni kritičara spada u red najperspektvnijh književnih stvaralaca nove generacije u Crnoj Gori. Finalista je i pobjednik takmičarskog dijela najvećeg takmičenja iz oblasti poezije na Balkanu, Mili dueli - Balkan Online poetry. Član je više književnih udruženja u regionu: Zenit - Podgorica, UBU - Sarajevo, Nekazano - Bar i Kreativna radionica - Beograd. Bavi se i humanitarnim radom. Jedan je od osnivača NVO Fondacija Gutić koja pomaže siromašne i bolesne u Plavu i Gusinju. Živi i stvara u Plavu.




Posjeta : 307