2
Lider "PzP" Nebojša Medojević ukazuje da je nastavljen šverc cigareta
Za tri mjeseca - Bužet oštećen 10 miliona!

   - U januaru šverc je bio 70 oedsto, svega 26 odsto bilo je na ragularnom tržištu. U februaru šverc je bio 64 odsto, u martu 60 odsto. Za ova tri mjeseca Bužet Crne Gore oštećen je najmanje za 10 miliona eura zbog crnog tržišta cigareta. Ako se primjene nove akcize, crno tržište cigareta će eksploirati.
Službe bezbbjednosti sve znaju. I ko švercuje i ko omogućava šverc i kako se peru pare...Ovo se mora raščistiti. "PzP". a vjerovatno ni "DF" u cjelini, nećemo poržavati kriminalne poslove braće Đukanović i nekih tajkuna bliskih ovoj vladi i premijeru koji misle da to mogu da rade i sada. Moramo da pošaljemo jasnu poruku dda ova vlada neće tolerisati šverc cigareta ii neće biti dcio toga posla. Krivokapić ne može da se vai ni na apostole, ni na sve mjere koje je izmislio - istakao je Nebojša Medojević, lider "PzP" na današnjoj press konferenciji.

- Kriminalnni posao tranzita cigareta preko Luke Bar nastavljen je i pod okriljem ove vlade. Nemoguće je a iz luke Bar izađe po 80 i 100 kontejnera cigareta raznih marki koje se već dugo švercuju preko Crne Gore , a da za to nijesu znali i ali odobrenje premijer ministar finansija, šef ANB i irektori Uprave policije i Uprave za prihode i carine. "Pokret za promjene" neće podržati vladu koja učestvuje u švercu cigareta. U zadnjih 15 dana iz Luke Bar izašlo je 80 do 100 šlepera cigareta, to je oko 900 tona do 1000 tona. Profit od tog posla je oko 25 miliona eura. Summnjam da je u taj posao ušla garnitura koja ima poršku premijera Krivokapića , posebno imajući u vidu da je o9nimao otežavajuću okolnost. On je u prrijateljskim, roddbinskim vezama sa glavnim operativcem šverca koji je radio za klan iz "Granda". To sun ljudi iy mojkova'kog klana i jasnoje da Katnić nije pokrenuo ni jedan postupak protiv pobratima, koji je nasttavio šverc droge kao kavački klan - ukazao je Medojević i dodao:
- Na kriminalnom tržištu cigareta u toku je pregrupisavanje igrača, kao i devedesetih kada je ubijen šefoperative DB, dva savjetnika za bezbjenost predsjednika države, glavni operativac u Grčkoj i više bezbjednosno interesantnih osoba. Nijedno ubistvo nije rasvijetljeno, a počinilac, organzator i finansijer likvidacija nepoznat je.
- Ova vlada ne može da izbjegne ogovornost za stanje na tržištu cigareta. Prošle godine regularni promet cigareta iznosio je 607 tona. Ako znamo da se godišnje proda 1000 - 1100 tona, lako ćemo da je crno tržište u 1010. iznosili 500 tona cigareta i ako znamo da se na paklicu cigareta plaćaju obaveze državi, carina, taksa, PDV, 1,9 euro, a prosjećna cijena pakla je 2,5 eura - od toga 0,6 ide proizvođaču, veleprodaji i maloprodaji - 1,9 ide državi. Ako je 2020. 500 tona prodato na ulici, država je oštežena 50 miliona eura, a ti koji su organizovali šverc zaradili su 25 miliona eura. U 2021. situacija je još teža - zaključio je lider "PzP".




Posjeta : 419