0
"Pola Crne Gore ne spava"
Košmar "Božje ruke"!

    Pola Crne Gore ne spava, krenula je ruka pravde - izjavio je povodom policijske akcije "Granica" potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, što je Liberalna partija ocijenila kao uvredu građana Crne Gore kakvu im niko nikada nije uputio. Imaju pravo liberali što negoduju, ali rekao bih da je glavni bezbjednjak u kabimetu apostola čak bio preblag što se nesanice tiče. Kakvi pola, ne spava mirno puno više Crne Gore, bar 55 odsto referendumskih od 21. maja 2006! E zašto je nesanica obuzela Crnu Goru, zbog ruke pravde, ili zbog tuđe ruke, zbog one "ruka ruku mije" ili Maradonine "božje ruke" kojom je Argentinna dobila mundijal posebna je priča, većini jasna. I, ako potraje, opasna!

"Istorijska" smjena tridesetogodišnje vlasti donijela je Crnoj Gori puno toga prvi put. Nažalost, malo dobrog. Prvi put Crna Gora dobila je jednovjernu, jednonacionalnu Vladu eksperata za koju nije niko, osim njenih SPC-medijskih tajkuna roditelja, a koju skupštinaka većina održava u životu.
Prvi put u Crnoj Gori zvanično nepostojeća SPC postala je dominantan ne samo vjerski već i politički faktor. Na saborima lidera prosrpski orijentisanih partija u njenim hramovima imenovan je premijer koji je i svoj kabinet od 12 apostola imenovao u tom duhu. Premijerno, dao im je po tri, četiri ministarstva, eliminišući Ministarstvo turizma u zemlji u kojoj se od turizma živi. Prvi put smiijenjena je crnogorska diplomatija, prvi put ugašen je nacionalni avio prevoznik, prvi put udareno je na vojni vrh, sprovedena je čistka u policiji, zdravstvu, smijenjen rektor Univerziteta Crne Gore. Ekskluzivno, rukoljub reče da u antifašističkoj Crnoj Gori ne treba slaviti 9. maj, prvi put kade se skupštine opština, prvi put slavi se smrt kralja, prvi put odbijaju se donacije vakcina protiv pošasti koja hara. Istovremeno, ekspertima osvježeno zdravstvo nema ni lijeka ni mjere da bar ublaži posljedice pandemije.
Sumo sumarum, prvi put (od 1918.) Crna Gora nije za Crnu Goru! I vratimo se nesanici i spavanju. Proljeće je idealno za buđenje svih građana Crne Gore koji su za nju onakvu kakva je istorijski prepoznata, do 30. avgusta 2020. i bila. Građanska, demokratska, evropska, evro-atlantska, sigurna zajednička kuća svih njenih građana, otvorena za sve.
Ničija nije do zore, da je vječna Crna Gora!   



B. Čukić

Posjeta : 594