2
Australian open
Osaka šampionka!

    Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je danas titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u finalu pobijedila Amerikanku Dženifer Brejdi sa 6:4, 6:3.

Osaka je do svoje četvrte grend slem titule, a druge u Melburnu, stigla posle sat i 17 minuta igre. Pored dva trofeja na Australijan openu, Osaka je dva puta slavila na Otvorenom prvenstvu SAD, 2018. i 2020. godine.
Na drugoj strani, 25.godišnja Brejdi nije uspjela da podigne trofej u svom prvom grend slem finalu.
Osaka je lako osvojila prva dva gema na svoj servis u današnjem finalu, da bi poslije grešaka Brejdi stigla do prvog brejka na meču i prednosti od 3:1. Treća teniserka svijeta, međutim, u narednom gemu nije uspjela da potvrdi brejk, Amerikanka joj je oduzela servis nakon čega je stigla do izjednačenja 3:3.
U devetom gemu Osaka je spasila jednu brejk loptu, da bi u narednom poslije greške Brejdi iz forhenda stigla do vođstva od 1:0 u setovima.
Osaka je u drugom setu vrlo brzo stigla do 4:0, uz dva brejka, i tako najavila pobjedu i osvajanje četvrte grend slem titule. Brejdi se nije predavala, u petom gemu je vratila jedan brejk, ali je Osaka bila sigurna u posljednja dva gema na svoj servis.




Posjeta : 519