1
U četvrtfinalu kvalifikacionog turnira za OI u Roterdamu Crna Gora - Holandija 13:7 (4:0, 3:3, 3:4 i 3:0)
"Ajkulama" ostao - korak do Tokija!

    -Nije bilo lako, prije svega psihološki, pripremiti ovu utakmicu. Položili smo ispit i mislim da ćemo sada biti rasterećeniji, iako tek slijede najvažniji mečevi. Igaćemo sa ravnopravnim, malo slabijim ili malo boljim od sebe i to su dueli u kojima može sve da se dogodi. Uradićemo sve da izborimo plasman na Olimpijske igre, a mislim da su momci igrama i odnosom to zaslužili. Takvi su i komentari ovdje u Roterdamu - ukazao je Miloš Šćepanović, pomoćni trener vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je danas ostvarila petu uzastopnu pobjedu na kvalifikacionom turniru za OI, u četvrtfinalu savladali su Holandiju 13:7 (4:0, 3:3, 3:4 i 3:0).
Crna Gora će u polufinalu igrati sa boljim iz Hrvatskom koja je bila bolja od Gruzije 15:6.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića do polufinala došli su sa maksimalnim učinkom, a savladali su u grupi Kanadu 21:7, Brazil 15:5, Grčku 8:4 i Gruziju 11:9.
Crnogorski vaterpolisti mislima se okreću polufinalu predolimpijskog turnira u Roterdamu, nakon što su danas “arhivirali” i Holandiju.
- Očekivali smo da bude teško protiv Holandije. Motivisana je, domaćin je, nadala se da može do OI. Presudio je naš kvalitet i vjerovatno i to što su oni imali pet teških utakmica u grupi. Okrećemo se polufinalu, očekuje se protiv Hrvatske, s kojom se veoma dobro poznajemo. Presudiće detalji i fizička sprema, a tu smo mnogo dobri u ovom trenutku”, rekao je Marko Petković.
Put u Tokio izboriće tri najbolje ekipe iz Roterdama, što znači da “ajkule” imaju dvije meč lopte.
- Četvrtfinale uvijek nosi neku težinu, donosi nervozu. Ali, mislim da smo iznijeli meč kako treba, slavili smo ubjedljivo i sada možemo da mislimo o polufinalu. Na korak smo od Tokija i svi ćemo dati sve što imamo da to ostvarimo - istakao je Vladan Spaić.
Plasman na Olimpijske igre u Tokiju izboriće najbolje tri selekcija sa turnira u Roterdamu. U polufinale se plasirala Grčka pobjedom nad Francuskom nakon peteraca, dok će se u posljednjem četvrtfinalu sastati Rusija i Kanada.
CRNA GORA - HOLANDIJA 13:7 (4:0, 3:3, 3:4, 3:0)

Sudije: Dervje (Francuska), Vojvodin (Rusija). Igrač više: Crna Gora 10 (7), Holandija 6 (3). Peterci: Crna Gora 1 (1), Holandija 1 (1).
CRNA GORA: Lazović, Brguljan 2, Perković, Petković 1, Čučković, Popadić 1, Vidović 2, Ukropina 2, Ivović 3, Spaić 1, Matković, Radović 1, Kandić.
HOLANDIJA: Vagenar, Fenhaus 1, Vinkelhorst 1, Volfsvinkel, Van Ijperen 1, Lindhaut 1, Gbadamasi, Nispeling, Miler, Jansen 3, Kopman, Lukas, De Kof.




Posjeta : 508