1
Uoči zasijedanja Skupštine Crne Gore zakazanog za 18. februar
Interpelacija uz - krivične prijave!

    Zasijedanje Skupštine Crne Gore zakazano za 18. februar prva je prilika da se riješi crnogorska društveno-politička, zdravstveno-ekonomska, socijalna, (ne)demokratska rašomonijada koja polako, ali sigurno vodi u sve dublju svekoliku krizu, haos, sukobe, anarhiju...Interpelacija je legalno i demokratsko sredstvo da se okonča tmurna politička jesen koja je počela 30. avgusta i da se najavi crnogorsko proljeće, čiji će prvi vjesnik biti lokalni izbori u Nikšiću. Interpelaciju treba obrazložiti krivičnim prijavama protiv pojedinih ministara ponaosob ili protiv kompletnog kabineta rukoljubnog profesora Zdravka Krivokapića!


Prošlo je sto i kusur dana, sasvim dovoljno da se preispita učinak i odgovornost "istorijske, prve demokratski izabrane Vlade Crne Gore"! Istina, tražili su apostoli 200 dana, ali njihova (ne)sposobnost, {ne)odgovornost i (ne)posvećenost Crnoj Gori tolika je da im iole ozbiljniji domaćin ne bi dozvolio da mu vode domaćinstvo ni dana više.
Razloga za interpelaciju više je nego dovoljno. Od tajnog, ali organizovanog zaduživanja zemlje, neustavnog usvajanja zakona, do katastrofalne epidemiološke situacije i otvorene kohabitacije sa SPC, zvaničnicima Srbije i Republike Srpske da Crnu Gore priključe srpskom svetu!
Jedino u čemu je ova jednovjerna vlada bila efikasna jeste potiranje svega crnogorskog. Ukinula je nacionalnu avio kompaniju, udarila je na vojni vrh, univerzitet, zdravstvo, smijenila bi sve ambasadore...više je nego očigledno da ova vlada ne samo da nije ispunila očekivanja onih čijom je većinskom voljom nastala,a kamo li referendumske većine za evropsku, građansku, multinacionalnu i multivjersku državu posvećenu integracijama i prosperitetu.
Nije dovoljno govoriti da "nije ovo 1918.!", "nije ovo naša vlada!". Vakat je za konkretne poteze, za spašavanje Crne Gore! Ni dana više ne treba dozvoliti samozvanim ekspertima da se iživljavaju nad Crnom Gorom i njenim građanima svih vjera i nacija. Nijesmo 21. maja 2006. vratili Crnu Goru da bismo je proćerdali. Preci bi nam se u grobovima prevrtali, a potomci stiđeli! Zato, interpellacja i krivične prijave, okončajmo ovu agoniju! Nastavimo evropskim putem, a kome je na srcu srpski svet srećno mu bilo,neka "tamo daleko" dokazuje ekspertsko znanje! Da je vječna Crna Gora!






Borislav Čukić

Posjeta : 514