3
Patriotsko komitski savez poziva visokopozicionirane političare u srpskoj Vladi, da se okrenu put svoje kuće
Za prikrivene prijetnje - tu smo!

         - Patriotsko komitski savez poziva Aleksandra Vučića, Anu Brnabić, Nikolu Selakovića i ostale visokopozicionirane političare u srpskoj Vladi, da se okrenu put svoje kuće i da ostave Crnu Goru da, kao suverena država, rješava svoje probleme sama. Cinične izjave Brnabić da cijela Vlada Srbije podržava riječi putujućeg ambasadora Božovića, da je tzv.Podgorička skupština “bila slobodni izraz naroda”, nova je uvreda upućena našoj državi, a Vučićeve doskočice o brvnu i ovnovima, pa začinjeno opaskom “da ne žele da pokazuju silu”, prikrivena je prijetnja koju, s prezirom, odbijamo. Uz poruku: TU SMO!

Država Crna Gora je, odlukom svoje Skupštine, dala sud o tzv.Podgoričkoj skupštini iz 1918.godine, nelegalnoj i nelegitimnoj odluci o gašenju jedne stare države, i svaki ambasador, posebno iz susjedne države, mora to imati u vidu, kada počinje svoj mandat u Podgorici. Međutim, srpski zvaničnici su se sami “izuli” izjavama kako dijele svi suprotno mišljenje, tako da Božović i nije imao puno manevarskog prostora, ako mu je tako naređeno da radi.
Kasnija odluka Vlade Srbije da ne traži odlazak našeg ambasadora Miloševića, samo je pokušaj manjeg otrežnjenja “svetog Vučića”, koji zna da nekontrolisani izlivi nipodaštavanja Crne Gore i shvatanja da je to neki okrug Srbije, te nevješto utrpan u floskulu da ođe živi 30% Srba i da oni moraju da se “brinu” o njima, samo šteti pozicijama ove države kod evropskih i svjetskih krugova moći. Od kojih, usput rečeno, malo koristi ima i za Srbiju i Crnu Goru.
Komesar Varhelji, pa još na Tviteru, pozdravi odluku Srbije da zadrži Miloševića, a dopisa da bi i Crna Gora to trebala da uradi sa Božovićem. Pa gospon Varhelji, neće! Jer Crna Gora nije maloumna država koja ne zna šta treba da radi, no suverena, upravo po nikad traženim uslovima suverenosti, koja već godinu prolazi kroz Vučićev velikorpski san, koji mu je počeo uoči referenduma, i još traje, jer ne želi nikako da se probudi. I Vama i njima, patriote i komite opet poručuju:Nikad više 1918.godina!
Posjeta : 11