2
Vlada Crne Gore i njen predsjednik Duško Marković ponovo demantuju poslanika Nebojšu Medojevića
Aranžman sa MMF - ni tražili, niti bi prihvatil!

- I u uslovima nezapamćene zdravstvene i ekonomske krize koja razorno pogađa sve ekonomije svijeta, pa i našu, a u okviru nje posebno turizam i povezane djelatnosti - ova Vlada njie tražila niti bi prihvatila aranžman sa MMF - vlada Crne Gore i njen predsjednik Duško Marković ponovo demantuju poslanika Nebojšu Medojevića.

- Zainteresovanu javnost podsjećamo da je 41. Vlada i ja kao njen predsjednik – odbila da prihvati aranžman sa MMF-om u decembru 2016. godine, što se pokazalo ne samo hrabrom, već i ispravnom odlukom.
Stabilizovali smo u prethodne tri i po godine naše javne finansije i povećali fiskalnu odgovornost. Značajno smo uvećali izvorne prihode i sve do početka zdravstvene i ekonomske krize tekuću potrošnju finansirali iz sopstvenih prihoda.
Podigli smo izglede kreditnog rejtinga zemlje, pokrenuli rast ekonomije sa prosječnom stopom od 4,6 posto. Povećali zaposlenost i značajno smanjili stopu nezaposlenosti. Obezbijedili ne samo redovnost isplata već i povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu, i unaprijedili položaj penzionera. Povećali minimalnu zaradu i najnižu penziju.
I u uslovima nezapamćene zdravstvene i ekonomske krize koja razorno pogađa sve ekonomije svijeta, pa i našu, a u okviru nje posebno turizam i povezane djelatnosti - ova Vlada njie tražila niti bi prihvatila aranžman sa MMF.
- Mi smo imali rješenje za trenutnu finansijsku situaciju, kao što smo imali domaćinsko i održivo rješenje u svih devet mjeseci krize, i to bez smanjenja penzija i zarada u javnom sektoru, a uz izdašne subvencije građanima i privredi. Pored toga, obavezali smo se i na dodatno povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu od januara naredne godine – što bismo i ostvarili.
- Dakle, nije bilo razgovora pa nema ni zaključenog aranžmana sa MMF. Zato još jednom tvrdnje poslanika Medojevića odbacujemo kao netačne i iskonstruisane, pa im više nećemo pridavati pažnju.
Posjeta : 37