1
Nikšićka policija reagovala po prijavi
Osumnjičen za - paljenje zastave!

    Nikšićka policija reagovala je po prijavu da je narušen javni red i mir u Ulici Vuka Karadžića u tom gradu i procesuirala R.V.(20) zbog sumnje da je fizički napao V.Š (23) i O.P (20) i zapalio zastavu Crne Gore.

V.Š. je odveden na ukazivanje ljekarske pomoći, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede. Kriminalistička obrada je ukazala na sumnju da je došlo do fizičkog obračuna između V.Š. i O.P. sa jedne i osam nepoznatih lica sa druge strane. Takođe je utvrđeno da su ove osobe iz vozila u vlasništvu V.Š. otuđili zastavu Crne Gore, određena pirotehnička sredstva i određenu količinu novca, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta. Sumnja se da je R.V. sa još sedam lica - N.P, P.D, P.B, M.Š, M.S, S.L. i V.D. fizički napao V.Š. i O.P, te i da je nakon što su iz vozila V.Š. otuđili navedene predmete, R.V. zapalio zastavu Crne Gore u blizini mjesta Rubeža u Nikšiću", navodi se u saopštenju.
Obaviješten je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama R.V. stiču elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje, te da se osumnjičeni liši slobode i privede na dalju nadležnost.
- U odnosu na paljenje državne zastave Crne Gore nadležni tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji djela nakon uvida u spise predmeta. Nikšićka policija nastavlja da preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem utvrđivanja odgovornosti drugih lica koja su učestvovala u ovom događaju", napominju u Upravi policije.




Posjeta : 524