0
Aktuelna politička situacija neće se negativno odraziti na turističku sezonu
Interesovanje iz Srbije - kao i prije!

-Prema utiscima sa nedavno održanog Međunarodnog sajma turizma u Beogradu koji je i najznačajnija sajamska manifestacija u regionu a gdje je Crna Gora i ove godine imala veoma zapažen nastup u ovom trenutku ne možemo reći da je bilo bilo kakvih negativnih refleksija na turističku saradnju dvije zemlje - prokomentarisala je PR Nacionalne turisti;ke organizacije Crne Gore Aleksandra Maksimović u "Jutarnjem programU" TV Crne Gore.

Interesovanje posjetilaca je, kako dodaje, i ove godine, bilo veliko. Dobar pokazatelj da su odnosi i saradnja i dalje na pređašnjem nivou je, kako ističe, to što je prodat veći broj aranžmana koji su podrazumijevali sajamski popust.
Dobar pokazatelj da su odnosi i saradnja i dalje na nivou pređašnjeg je to da su štand Crne Gore posjetili naši brojni partneri iz sektora turizma Srbije među kojima predstavnici resornog ministarstva, TO Srbije, lokalne turističke organizacije, Privrede komore, Udruženje tirističkih agencija i mnoge druge", dodala je Maksimović.
Ono što ohrabrije je, ističe Maksimović, je i da prema informacijama hotelijera koji su predstavili ponudu na sajmu interesovanje bilo još veće, s obzirom na to da je prodat veći broj aranžmana koji su podrazumijevali sajamski popust.
- Evidentno je i interesovanje za ponudu sjevera Crne Gore prije sveg mislim na ponudu Skijališta Crne Gore i ski centra Kolašin 1600 koji su takođe ponudu predstaviuli na sajmu a prema informacijama koje smo od njih dobili turističke agencije Srbije su pokazale veliko interesovanje za njihovu ponudu kako zimi tako i leti i ono što je najavljeno, shodno saradnji koja je dogovorena na sajmu je da ćemo već tokom marta imati oko 200 posjetilaca iz Srbije u ski centru Kolašin 1600 a u najavi su i neke ´insentiv´ grupe tokom ljetnje turistričke sezone - kazala je PR NTO.
Saradnju dvije TO ocjenjuje izuzetno dobrom prije svega, kako je kazala, kada je saradnja sa dalekim tržištima Kine, Japana, SAD-a u pitanju.
Maksimović ističe da su gosti iz Srbije dobrodošli u Crnu Goru bez obzira na političku situaciju.
- Ne vjerujemo da će negativna medijska kampanja i pojedine tendenciozne izjave političara uticati na njihov izbor i ove godine da to bude Crne Gora. Mi smo već godinama na listi omiljenih dectinacija kada su u pitanu srpski turisti. Imajući u vidu tradicionalnu bliskost dvije zemlje mi očekujemo da će se trenutna situacija prevazići i da ćemo biti domaćini još većem broju gostiju iz Srbije ali i ostalih emitivnih tržišta   zaključila je Maksimović.




Posjeta : 780