1
Na SP mladih vaterpolo reprezentacija Italija - Crna Gora 12:12
"Ajkule" izvukle - remi!

    - Mogu biti zadovoljan učinkom igrača. Loše smo otvorili utakmicu, kasnije smo, sigurno tri ipo četvrtine, bili ravnopravan, ako ne i bolji tim. Italijanima čestitam na bodu. Sa trećeg mjesta čekamo osminu finala, i vjerovatni rival je Mađarska. Biće izuzetno teško. Važno je da smo se digli, da smo pokazali karakter, odigrali kolektivno. Na kraju smo imali šansu sa dva igrača više da trijumfujemo, međutim, sport je takav. Nijesmo nezadovoljni remijem. Italijani su izuzetno kvalitetna reprezentacija. Malo da se odmorimo, i preko Irana da spremamo Mađare - ukazao je Veljko Uskoković, selektor mlade vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je u 3. kolu SP remizirala sa Italijom 12:12.
   Crna Gora će sa trećeg mjesta u osminu finala, i rival će biti bolji iz meča Mađarska - Kanada.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Petar Mijušković sa četiri, Nebojša Vušković postigao je tri, Savo Ćetković dva, a po gol Danilo Radović, Miroslav Perković i Branko Franeta.
- Loše smo otvorili meč, ali smo uspjeli da se vratimo. Iz čevrtine u četvrtinu popravljali smo greške, i pokazali smo da možemo da igramo sa svima. Sada nas čekaju Mađari, mislim da ih možemo pobijediti, a onda možemo do dobrog rezultata - poručio je golman Alen Isljamović.
Na startu "ajkule" su bile slobodni, u drugom kolu savladale su Kuvajt 42:7, dok su u trećem poražene od SAD 11:9. Za kraj grupne faze igraće sjutra sa Iranom od 14,10 po crnogorskom vremenu.




Posjeta : 805