0
U 3. kolu grupe "C" na SP za rukometašice u Japanu Mađarska - Crna Gora 24:25 (12:13)
"Lavice" pokazale - bolje lice!

    - Sve ono što nam nije išlo prve dvije utakmce, danas je napokon izašlo iz nas. Pokazale smo karakter i srce. Drago mi je što smo toliko bile samokritične poslije prve dvije utakmice. Bez obzira što smo osvajale bodove, rekle smo da to nije Crna Gora koja ne pravi faulove. Ne sjećam se da je neka selekcija ili ekipa imala isključenje koliko mi danas, ali ni to nije moglo da nas poremeti.. Taj tim,, ta snagaizašla je do kraja i srećna sam, preponosna i ovo treba što prije da zaboravimo i oporavimo se za dobrog protivnika kakav je Rumunija - istakla je Jovanka Radičević, kapiten reprezentacije Crne Gore poslije današnje - u 3. kolu grupe "C" na SP za rukometašice u Japanu - pobjede nad Mađarskom 25:224 (13:12).

- Srećna sam što smo odigrale ovakvu utakmicu. Teška utakmica u kojoj pobijedi onaj ko ima veću želju. Kod nas se to od prvog minuta vidjelo. Nismo dale na sebe, nisu nas poremetila ni isključenja i zasluženo smo pobijedile. Ne želimo da stanemo na ovome, želimo da igramo još bolje - dodala je Milena Raičević.
- Ovom utakmicom za nas je praktično turnir tek počeo. Sada treba da igramo pametno, skoncentrisano do kraja. Pokazale smo da možemo. Trebaloo je, poslije onoliko isključenja, izdržati cijelo poluvrijeme sa dva isključenja. Napravile smo na kraju dva bitna faula. Napad možemo puno bbolje i sigurno ćemo to pokazati. Želimo da prenesemo što više bodova i utakmice sa Rumunijom i Španijom završićemo kako treba. Vjerujem da možemo. Imamo karakter, imamo potencijala, dosta raspoloženih igračica i dosta rotacija, tako da vjerujem da možemo ove dvije utakmice da odigramo na dobrom, vrhunskom nivou - samouvjerena je Katarina Bulatović.
- - Danas kao da je bio duel dva boksera u superteškoj kategoriji. Pokazali smo karakter, odlučili smo da danas pobijedimo. Znao sam da imamo ovaj potencijal. Finiš je bio neizvjestan, ali iskusnije igračice su i ranije bile u istoj situaciji. Karakter koji smo danas pokazali, to mora biti Crna Gora. Bez velikog srca nijesmo dobar tim. Nećemo potcijeniti Rumuniju, iako nije kompletna stigla na SP. Još jednom sve je do nas. Očekujem tešku utakmicu, na ovom nivou nema lakih mečeva - zaključio je selektor crnogorske selekcije Per Johanson.





Posjeta : 802