2
Na Žabljaku položen kamen-temeljac Hotela Durmitor:
Biće Žabljak - planetarna legitimacija!

          - Vjerujem da će Žabljak ne samo biti kvalitetno mjesto na ponos Crnoj Gori, nego će nas Žabljak planetarno predstavljati kao jednu od najboljih investicionih i turističkih destinacija. Ovaj hotel neće biti samo turistička ponuda. Ovaj hotel će stvoriti nove velike mogućnosti, ne samo za one koji se bave privredom, nego i za pojedince koji će moći na bazi ovog potencijala i resursa da pronalaze prilike za sebe. Ovdje će biti i kvalitetnije obrazovanje. Ovdje će biti i kvalitetnije usluge. Ovdje će biti i kvalitetnija infrastruktura - ukazao je Duško Marković, predsjednik Vlade Crne Gore, polažući na Žabljaku kamen-temeljac Hotela "Durmitor".

- Zbog toga predsjedniče čestitam i Vama i građanima Žabljaka. Ovaj hotel neće biti samo turistička ponuda.Ovdje će biti sve drugačije kada ovaj hotel bude otvoren. Kada on bude otvoren, on će podstaći da možda riješimo i pitanja već ranije starih hotela koji su zatvoreni, ali naravno i novih, sa sličnom ponudom. Čestitam Vam, ovo je veliki dan za razvoj Crne Gore, za turizam i turističku ponudu, ali ovo je velika i neponovljiva prilika za građane Žabljaka i vjerujem da ćete je umjeti iskoristi - dodao je crnogorski premijer.
Projekat podrazumijeva gradnju hotela vanjskog izgleda nalik nekadašnjem objektu, ali sa pet zvjezdica, opremljenog svim pratećim sadržajima poput Spa & Wellness centra, sale za konferencije i dr. kao i 12 vila uklopljenih u ambijent.
Vrijednost projekta je 20 miliona eura. Planirano je da u hotelu bude od 80 do 120 zaposlenih pri čemu će, kako je saopštio vlasnik, prioritet pri zapošljavanju imati građani Žabljaka.




Posjeta : 939