2
Zbog nedozvoljenog držanja oružja
"Interesantni" lišen slobode!

          Službenici Uprave policije lišili su slobode bezbjednosno intersantno lice D.M. (29) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija u Podgorici je 30. jula shodno aktivostima koje preduzima na pojačanoj kontroli bezbjednosno interesantnih lica kontrolisala dva bezbjednosno interesantna lica D.M. i N.B. (29).
Tom prilikom N.B. je pokušao da izbjegne kontolu policijskih službenika i da se udalji kojom prilikom je od sebe odbacio pištolj marke Crvena zastava M-70 sa šest komada municije cal. 7,65mm.
Odbačeni pištolj je pronađen i izuzet. O događaju je obaviješten nadležni državni tuižilac koji je tada naložio da se N.B. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeo držanje oružja i eksplozivnih materija.
Policija je nastavila sa operativnim radom na ovom predmetu i došla do sumnje da je odbačeni pištolj bio u posjedu D.M. On je lišen slobode i nakon privoda nadležnom tužiocu za njega je donijeto rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privođenja nadležnom sudiji za istragu.
Posjeta : 185