2
U Podgorici rasvijetljena četiri djela iz oblasti požara eksplozija i havarija
Lišeni slobode zbog - šest krivičnih djela!

       Službenci Uprave policije su na teritoriji Podgorice, preduzimajući aktivnosti u cilju rasvijetljavanja više teških krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija počinjenih u prethodnom peridou, rasvijetlili četiri slučaja podmetanja požara i tom prilikom lišili slobode dva osumnjičena lica kojima se na teret stavlja šest krivičnih djela.
Zbog sumnje da su počinili šest krivičnih djela lišeni su slobode M.V. (21) i M.K. (21) iz Pogorice.

M.K. je osumnjičen da je počinio dva KD i to uništenje i oštećenje tuđe stvari i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. M.V. se na teret stavljaju četiri krivična djela i to dva KD unišenje i oštećenje tuđe stvari i po jedno KD nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija i KD izazivanje opšte opasnsoti.
Postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici policija je izvršila pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičena lica i tom prilikom pronašla i oduzela vatreno oružje, municija i eksplozivne materije u ilegalnom posjedu.
Sprovedenom kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je M.V. 29. maja 2019. godine zapaljivom tešnošću polio ulazna vrata oštećenog V.L. i izazavao požar koji se raširio na unutrašnjost stana. On je na štetu člana porodice istog oštećenog lica kako se sumnja, 11. avgusta ove godine, podmetnuo požar na pmv koje je od djestva požara u potpunosti uništeno.
Osim toga, sumnja se da je M.V. krajem juna na jednom parking prostoru u Podgorici podmetnuo i izazvao požar na pmv u vlasništvu S.S. kojom prilikom je vozilo u potpunosti uništeno.
Daljom kriminalističkom obradom policijski službenci su došli do sumnje da su V.M. i M.K, 03. jula 2019. godine, po prethodnom dogovoru, podmetnuli požar na tmv vlasništvo B.D.
Službenici Uprave policije nastavljaju sa preduzimanjem intenzivnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija.
Podsjećamo da je krivično djelo počinjeno aktiviranjem ručne bombe u dvorištu porodične kuće službenika UIKS M.S. intenzivnim radom policije rasvijetljeno u kratkom roku
. U prvih sedam mjeseci 2019. godine procenat rasvijetljenosti krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havaraija na području Podgorice iznosi 55% dok je taj procenat u istom peridou 2018. godine bio 19%.
Posjeta : 418