0
KK "Budućnost Voli" predstavila novog trenera i ambicije za novu sezonu
Subotić ,,osuđen“ - na veliki rezultat!

- Tu u Njegoševom parku sam igrao sa 16, 17 godina. Znam gdje dolazim, u klub sa velikom tradicijom. Uspjehom, osvajanjem ABA lige, ulaskom u Evroligu, javnost cijele Evrope je posvetila pažnju Budućnosti. U Evropi se cijeni ono što je Budućnost Voli ostvarila. U karijeri sam bio ,,osuđen“ na veliki rezultat, živim sa tim. Pritisak mi je drag, prisutan u meni. Nije mi drago da se zadovoljavam sa prosječnim. Želimo korak naprijed, imamo svoje planove i snove. Naš cilj je uči među četiri u ABA ligi, trenutno je u igri možda pet ekipa - naglasio je Slobodan Subotić, novi šef stručnog štaba KK "Budućnost Voli" na današnjjoj press konferenciji na kojoj su predstavljeni on i ambicije kluba u novoj sezoni.

- Potpisali smo dva stranca, u razgovorima smo sa još dvojicom u ovom momentu. Oslonićemo se i na naše igrače. Gledao sam Budućnost Voli i u Evroligi i u ABA ligi, ekipu dobro poznajem. Ima talenata koji mogu napraviti velike karijere, sigurno će dobiti šansu. Nijesam trener koji obećava puno. Trener sam koji voli da radi, da pruži šansu mladima. Možeš gubiti i 20 razlike, ali ako si igrao hrabro, niko ti neće zamjeriti. Publika je zahtjevna, poznaju košarku. Želim da budu uz nas, kao i posljednjih godina. Mi smo ti koji ipak dovodimo publiku u dvoranu. Obećavam da će se ekipa boriti u svakoj utakmici, do posljednjeg momenta, bez obzira gdje igra. Igrač koji dolazi ovdje dobro zna zašto je došao - istakao je Subotić i dodao:
- Gledamo sve pozicije za pojačanja. Meni lično su dragi igrači koji mogu pokrivati dvije pozicije. Razmotrićemo liste igrača na tržištu. Cijela Evropa traži igrače, cijene su otišle ,,u nebo“. Treba biti strpljiv, dobro skautirati. Vrlo pozitivne informacije imam o igračima koji su tu u rosteru, velika mi je želja da afirmišemo mlade. U Olimpijakosu to je bio Focis, u Panionisu Papalukas. Imaju jasniju sliku već od 8. avgusta kad krenu pripreme. Imaćemo 10 do 12 prijateljskih mečeva, na Super kupu ABA lige krajem septembra znaćemo na čemu smo.
- Subotić je čovjek iz Crne Gore, koji je rano otišao u inostranstvo. Iza njega je bogata trenerska i igračka karijera. Siguran sam da smo odabrali dobro rješenje, koje će obezbijediti kontinuitet. Ovo je sredina koja očekuje puno od Budućnosti. Puno se uradilo kada je košarka u pitanju u Crnoj Gori, u Budućnosti, Savezu, Mornaru, stabilnim ABA 2 ligašima. Crnogorska košarka ima jako dobru perspektivu - ukazao je predsjednik kluba Dragan Bokan i naglasio:
- U posebnom fokusu biće mlađe selekcije. Petar Mijović dobio je šansu da zajedno sa Subotićem pravimo domaću ekipu ljudi u stručnom štabu, a da mladi igrači dobiju šansu i stasavaju. Skoro sve smo osvojili kada su u pitanju mlađe selekcije u Crnoj Gori. Tu smo među dva ili tri kluba u regionu. Upravni odbor traži maksimalan pristup mlađim selekcijama. Bićemo srećni ako među 12 igrača u seniorskom pogonu budu priključeni Žugić i Drobnjak. Od njih puno očekujemo, to je i prava poruka za sve mlade igrače i talente u Crnoj Gori. Interes mladih crnogorskih igrača je da prođu kroz mlađe selekcije naših klubova, to je iskustvo pokazalo. Svi mladi igrači koji su odlazili odavde smatrajući da im više minuta ili prostora pripada, nijesu se proslavili u inostranstvu. Kvalitet se dokazuje na parketu, a ne kroz razgovore sa menadžerima.

Ivanović i Gordić

- Bilo je puno priče na temu Ivanovića i Gordića. Nikoola nije kriv što se povrijedio. Nikola se dobro osjeća, vjeruje u sebe i ima ugovor u Budućnosti. Kroz igre u avgustu i septembru u reprezentaciji znaćemo šta možemo očekivati od njega. A očekujemo da bude lider, kao u šampionskoj ABA sezoni. Nikola će dobiti saigrača na poziciji broj jedan, a klub bezuslovno vjeruje u njega. To će biti najveća dobit, ako ga vratimo na nivo iz 2018. - napomenuo je Bokan.
Posjeta : 215