1
Norveška golmanka peto pojačanje ŽRK "Budućnost"
Emili potpisala - za "plave"!

          Norveška golmanka Emili Stang Sando potpisala je ugovor sa ŽRK "Budućnost" i peto je pojačanje za narednu sezonu.
Prethodno, paraf na vjernost dvostrukom šampionu Evrope stavile su crnogorske reprezentativke Jovanka Radičević i Majda Mehmedović, Slovenka Barbara Lazović Varlec i reprezentativka Srbije Sanja Vujović.

   Sando je je prva igračica iz Norveške koja stiže u redove crnogorskog šampiona. Iskusna golmanka (rođena 1989. godine) do ove sezone branila je za Kopenhagen (protiv Budućnosti u ''Morači'' upisala 15 odbrana), a bila je članica Odenzea, Esbjerga, Flint Tonsberga i Larvika, čiju mrežu je čuvala od 2006. do 2010. godine.
Najveći uspjeh sa norveškom reprezentacijom ostvarila je 2014. godine osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu održanom u Mađarskoj i Hrvatskoj.
Mjesto golmana ostalo je upražnjeno nakon odlaska španske reprezentativke Darli Zokbi de Paule, a Stang Sando u narednoj sezoni trebalo bi da čini odličan tandem sa našom reprezentativkom Marinom Rajčić. Za mjesto među stativama konkuriše i 18-godišnja Anastasija Babović.
''Plave'' pripreme za novu sezonu počinju krajem jula, a krajem ovog mjeseca saznaće imena rivala u novom izdanju Lige šampiona.
Posjeta : 190