0
Deseti Underhilfest od večeras do 9. u Njegoševom parku
Na jubilarnom - 22 filma!

    Najbolja ostvarenja u proteklih godinu dana, ukupno 22, po izboru direktora festivala Vuka Perovića - među kojima su “Srbenka” Nebojša Slijepčević, “Greetings from a free Forest” Iana Soroka, “Sinovi smo tvog stijenja” Ivana Salatića, “Na vodi” Gorana Devića, “Putinovi svjedoci” Vitalija Manskog, “Bird on a Wire: Leonard Cohen” - podijeljena u regionalnu, međunarodnu i vantakmičarsku selekciju biće prikazana na 10. Underhilfestu od večeras do 9. na igralištu KK "Budućnost Voli" u Njjegoševom parku. Tročlani žiri dodijeliće nagrade Maslačak u međunarodnoj i regionalnoj kategoriji.
Uvertira svečanom otvaranju biće koncert kamernog dua Katarine Pavlović (viollina) i Amira Džakovića (klavir).

Već četvrtu godinu za redom biće održan i trodnevni program "U fokusu", koji Festival realizuje u saradnji sa Centrom za ženska prava. Filmovi će biti prikazani u JU Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”.
Takođe, biće realizovan i edukativni program - DOKUŠKOLA - trodnevna škola dokumentarnog filma za završne razrede srednjih škola. Radionicu će voditi Rajko Petrović.
I ove godine na UnderhillFestu biće održan CIRCLE - program koji okuplja autorke i producentkinje dokumentarnih filmova iz zemalja Jugoistočne Evrope, koje će uz saradnju sa renomiranim mentorkama imati priliku da razvijaju projekte koji imaju međunarodni potencijal.
Tokom trajanja festivala, biće sakupljane prazne limenke koje će ići na reciklažu. Svaka limenka računa je kampanja koju sprovodi RECAN - fondacija za reciklažu limenki, sa ciljem podizanja svijesti o važnosti reciklaže.
Novitet je saradnja Underhillfesta i Green Culture Worlda, koji je posvećen inovacijama u oblasti održivog razvoja, ekološkog pristupa kulturi i razvoju kreativnih industrija.

Posjeta : 223