3
Službenici CB Podgorica lišili slobode bezbjednosno interesantnog Ž.P. (45)
Vještačenje potvrdilo - sumnju policije!

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su danas slobode bezbjednosno interesantnog Ž.P. (45), nakon što su rezultati vještačenja potvrdili sumnju policije da je odbačeni pištolj sa devet metaka i jednim metkom u cijevi, koji su policijski službenici pronašli i izuzeli prije dvadeset dana u blizini mjesta na kojem su kontrolisali ovu osobu, bio u njenom posjedu.

Službenici CB Podgoria su 11.maja, prilikom izvođenja akcije pojačane aktivnosti kontrole bezbjedonosno interesantnih osoba na području Podgorice, sa akcentom na kontrolu vozila kojim upravljaju i ugostiteljskih objekata u kojima se okupljaju, u ulici Žrtava fašizma u Podgorici krenuli da izvrše kontrolu Ž.P, koji se dao u bjekstvo kada je ugledao policijske službenike. Nakon brze intervencije, policijski službenici CB Podgorica sustigli su Ž.P. Pregledom nisu pronađeni nedozvoljene stvari i predmeti. Međutim, pretragom šireg mjesta u pravcu u kojem se udaljio Ž.P. policijski službenici ubrzo su pronašli odbačeni pištolj marke „Pietro Berreta“ cal. 9mm, sa devet metaka u okviru i jednim metkom u cijevi, za koji se posumnjalo da ga je odbacio Ž.P.
O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici. Oružje je upućeno na vještačenje u Forenzički centar. Nakon izvršenog vještačenja u Forenzičkom centru na pronađenom oružju utvrđeni su tragovi Ž.P.
Policijski službenici CB Podgorica su, shodno tome, danas izvršili pretres stana u Podgorici koji koristi Ž.P. i lišili slobode ovo lice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.
Policijski službenici nastaviće aktivnosti usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pronalazak oružja i ostalih nedozvoljenih predmeta i materija, kao i prevenciju, otkrivanje i dokazivanje krivičnih djela.
Posjeta : 257