1
Predsjednik kineske kompanije CCCC obećao crnogorskom premijeru
Ispoštovaće rok - za prvu dionicu!

    - Prva dionica auto-puta Bar - Boljare biće završena sredinom iduće godine i taj rok će biti ispoštovan, obećao je predsjednik kineske kompanije CCCC Liu Ćitao na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem u Dubrovniku kojem su prisustvovali i potpredsjednik CCCC Ven Gang i predsjednik CRBC Lu Šan sa saradnicima.
Marković je istakao važnost projekta za sveukupan razvoj Crne Gore i naglasio da se radovi moraju završiti u definisanom roku.

- Auto-put povezuje zemlju iznutra i podstiče razvoj svih sektora ekonomije. Takođe, u ovoj fazi imamo i posredne investicije u poljoprivredi, turizmu i drugim oblastima - kazao je predsjednik Marković predstavnicima kompanije CCCC koja je među 500 najbogatijih svjetskih kompanija i među najvećim na svijetu za projektovanje i izgradnju puteva. CRBC, koji gradi prvu dionicu autoputa u Crnoj Gori, je kcerka firma CCCC.
Kvalitetan završetak radova na prioritetnoj dionici, istakao je premijer Marković, kapital je za sve i otvoriće saradnju za projekte u budućcnosti. Sagovornici su se saglasili da je to projekat dvije države, da se mora raditi u partnerstvu te da će biti simbol prijateljstva Crne Gore i Kine.
Liu je rekao da njegova kompanija CCCC uspješno radi širom svijeta te da imaju kapaciteta da rade i na više drugih projekata u Crnoj Gori.
Premijer Marković je naveo da će u narednom periodu razmotriti opcije saradnje u različitim oblastima.
- Naša ekonomija je u protekle dvije godine rasla po stopi od preko 4,7 odsto, a značajan generator takvog rasta je upravo izgradnja auto-puta. Želim da ovakve stope rasta obezbijedim u dužem periodu i za to su nam potrebni kredibilni partneri i privatni kapital - rekao je premijer.
Posjeta : 188