2
"Pet minuta" poslije utakmice 2. kola kvalifikacija za EP 2020 Crna Gora - Engleska 1:5 (1:2)
Englezi demonstrirali - superiornost!

    - Dok smo imali snage i koncentracije, dok smo igrali po nekom našem sistemu, nekako smo i držali rezultat. Kada smo se umorili, nestalo je i koncentracije i kvalitet Engleske došao je do izražaja. Jednostavno, mislim da je ovog momenta Engleska, kao četrta u svijetu, sa ovom snagom i ovim potencijalom takva da teško može neko da joj se suprotstavi, posebno u našoj grupi. Rezultatski smo mogli da prođemo bolje, ali Engleska je zasluženo pobijedila - bio je prvi komentar Ljubiše Tumbakovića, selektora fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja je u 2. kolu kvalifikacija za EP 2020 na "Gradskom stadionu" poraženo ubjedljivo od Engleske 1:5 (1:2).

- Nikada nije prijatno kada izgubiš, a posebno nije kući i još ubjedljivo. To povećava tu negativnu dimenziju. Razultat je mogao biti bolji za nas, ali uslijedile su greške zbog pada koncentracije. Imali smo situaciju da poraz učinimo manjim. Ne vjerujem da će neka reprezentacija iz naše grupe moći da se suprotstavi reprezentaciji Engleske. Ako budu do kraja igrali ovako i u ovom sastavu, ne postoji selekcija u našoj grupi koja može da im se suprotstavi. Mi ostali borićemo se za drugu poziciju - dodao je Tumbaković i zaključio:
- Englezi imaju sistem koji je jako interesantan. tom sistemu pojedinci imaju dominantnu ulogu. Jedan od njih je Sterling, koji je fantasti;an i teško ga je čuvati. Istakli su se i Barkly i Deli Ali, iako nije dao gol, odigrao je jako kvalitetno. o je takav sistem u kojem svi igrači u datom momentu mogu da daju gol. Ovaga puta je Barkly iskoristio tu šansu po centralnoj poziciji i to je bilo toliko jednostavno da je izgledalo nestvarno.
Na pitanje engleskog novinara, selektor "hrabrih sokla" odgovorio je da nije čuo da je publika vrijeđala nekog ostujućeg igrača na rasnoj osnovi, da to i nije njegov posao, već da je skoncentrisan da vodi utakmicu.
- Dobro smo počeli, ali smo poslije prvog napada Crne Gore primili gol. Ali, mi smo vjerovali u naš način igre, napadali smo, igrali smo široko. Ponekad smo komplikovali, ali smo ipak uspijevali da igramo po krilima. Ponosan sam, ovo je veoma veliko ohrabrenje. Odigrali smo dobro krao grupa i ponosan sam na naš tim - bio je zadovoljan poslije utakmice engleski selektor Garet Sautgejt.
Posjeta : 160