1
Na granici sa Albanijom presječen još jedan lanac krijumčarenja narkotika
Zaplijenjeno - 84 kg marihunae!

    Graničari su na granici sa Albanijom presjekli još jedan lanac krijumčarenja narkotika iz te Republike u Crnu Goru i tom prilikom zaplijenili oko 84 kilograma maruhuane, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici OGB Tuzi su preksinoć oko 23, postupajući po operativnim saznanjima, izvršili obilazak reona Zbelj, sa ciljem uočavanja i kontrole lica za koja se sumnja da preko akvatorije Skadarskog jezera iz Republike Albanije na teritoriju naše države krijumčare opojnu drogu marihuanu", navodi se u saopštenju.
U neposrednoj blizini plovnog kanala policajci su, kako se dodaje, uočili nepoznato lice sa džakovima, koje je, kada ih je ugledalo pobjeglo ka granici sa Republikom Albanijom.
- Pregledom lica mjesta policijski službenici su pronašli i izuzeli šest manjih džakova i dvije veće kese u kojima se nalazilo 97 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuna težine oko 84 kilograma - kazali su iz policije.
Pronađena opojna droga predata je službenicima Odsjeka za borbu protiv droge.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.
Droga će, kako navode iz policije, biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
- Policijski službenici preduzimaju intenzivne mjere i radnje, u saradnji sa službenicima granične policije Republike Albanije, u cilju identifikacije počinilaca ovog djela - zaključuje se u saopštenju.




Posjeta : 962