2
Policijske akcije u Beranama i Nikšiću
Oduzeto oružje - i cigarete!

    Službenici Uprave policije su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, na teritoriji Nikšića i Berana pronašli i oduzeli veću količinu cigareta bez akciznih markica.

Službenci Odjeljenja granične bezbijednosti Nikšić su, postupajući na osnovu operativnih podataka, a u saradnji sa službenicima granične policije Bosne i Hercegovine, na putnom pravcu Crkvice – Toljevina, pronašli vozilo u kojem se nalazila veća količina cigareta. Policijski službenici su pronašli vozilo marke „Mercedes ML“ luksembruških registarskih oznaka, u kojem nije bilo vozača. Kontrolom vozila policija je pronašla 6.220 paklica cigareta bez akciznih markica. Na licu mjesta je obavljen uviđaj. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću kao i policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta. Pronađene cigarete i vozilo su predati službenicima Centra bezbijednosti Nikšić na dalje postupanje. Policija intenzivno radi na identifikaciji lica koje je ostavilo vozilo sa cigaretama na navedenoj lokaciji.
   Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta i Centra bezbjednosti Berane su u okviru akcije „Slims“ lišili slobode S.M. (53) iz Berana zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje, dok je krivična prijava zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela nedozvoljena trgovina podnijeta u redovnom postupku protiv Ž.M. (55) iz Berana. Postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.M. i tom prilikom pronašli i oduzeli 202 šteke cigareta različitih brendova bez akcizne markice. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.M. ovo krivično djelo počinio na način što je u kontinuitetu od 08.11.2018. godine do 23.02.2019. godine vršio prodaju i distribuciju u cilju dalje prodaje neocarinjene robe, odnosno akciznih duvanskih proizvoda – cigareta, bez akcizne markice. Sumnja se da je cigarete pribavljao radi dalje prodaje na području Berana, Andrijevice i Plava. Takođe, prilikom pretresa prostorija koje koristi Ž.M. (55) iz Berana policijski službenici su pronašli i oduzeli 32 šteke cigareta bez akciznih markica, kao i vatreno oružje – pušku tzv. talijanku, malokalibarsku pušku, pištolj marke „Broving”, cal. 6 mm i 25 metaka u ilegalnom posjedu. Cigarete su oduzete i predate službenicima Uprave carina radi daljeg postupanja.
Policijski službenici CB Bar tokom vikenda otkrili su i oduzeli cigarete bez akciznih markica, oko 700 šteka cigareta marke „Trocadero“ vrijednosti oko 7.000 eura koje su, kako se sumnja, bile namijenjene ilegalnoj trgovini. Službenici CB Bar su protiv B.Č. (25) iz Bara nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.
Posjeta : 105