2
Predsjednik "PzP"i jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević poziva na proteste
Režim - anticrnogorski i veleizdajnički!

         - DF vam nudi jedini mogući odgovor - protest i pobuna, osiromašenih, opljačkanih, obespravljenih građana, svih onih koji ne žele da njihova đeca budu sluge đece režimskih lopova.
DF poziva sve žrtve politike ovog odnarođenog, bahatog, lopovskog, anticrnogorskog i veleizdajničkog režima da nam se pridruže na ulici i da zajedno zaštitimo ponos i dignitet naših porodica, i izborimo se za časnu i dostojanstvenu budućnost naše đece. SLOBODA TRAŽI LJUDE. Mi smo tu. Spremni da vas vodimo do istorijske pobjede, pobjede naroda nad totalitarnim korumpiranim režimom koji nezaustavljivo srlja u propast - preko svog "FB" profila predsjednik "PzP"i jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević poziva na proteste.

- Crna Gora je jedina postkomunistička država koja za ovih 26 godina nije promijenila vlast na izborima. Rezultat toga je neslobodno totalitarno društvo sa zarobljenim institucijama sistema, iscrpljeni resursi i uništen moral nacije.
Pljačkaški neoliberalni ekonomski kocept uništio je privredu, vrtoglavo uvećao državni dug, rasprodao državnu imovinu, ostavio radnike na ulici, a povećao broj partijskih parazita u državnom aparatu - navodi Medojević zašto su promjene potrebne:
- Stvorena je nova klasa kapitalista, režimskih tajkuna sa enormnim ličnim bogatstvom i višemilionskim dugovima prema državi, dobavljačima i bankama.
Oni su kontaminirali privredni sistem i ugrozili njegovu likvidnost, kao i likvidnost budžeta. Banke su kroz kriminalne i koruptivne šeme odobravale tajkunima kredite bez adekvatnih obezbjeđenja, te je stvoren balon nenaplativih kredita koji sa kamatama dostiže milijardu eura, i zato imamo najveće kamate u Evropi.
Država povećava represiju prema malim i srednjim preduzećima od kojih se traži naplata svih poreza, a stoji nemoćna pred najvećim dužnicima od kojih ne može da naplati preko pola milijarede poreskog duga. Siva ekonomija cvjeta. Samo zbog šverca cigareta budžet je u minusu oko 40 miliona eura godišnje.
Efekat ovakve ekonomske politike je stalni porast broja ne 4 zaposlenih. U Crnoj Gori živi 180.000 radno sposobnih građana koji ne rade. Ako se tome doda činjenica da domaćinstva duguju oko 139 miliona eura za račune za struju, i 844,7 miliona eura bankama, jasno je koliko je masovno siromaštvo u Crnoj Gori.
Zato PROTESTI jer vam je ovakav sistem izgradio ovaj režim. Sa ovakvim režimom su vam minimalne šanse da izađete iz siromaštva. Ukoliko nastavite da im dajete podršku vaša đeca neće imati mogućnost da se školuju niti da dobiju posao od kojeg će moći dostojanstveno da žive.
Ukoliko ne dođe do PROMJENA realno je očekivati nova zaduženja, otpuštanje zaposlenih iz državne uprave, smanjenje plata i penzija, i rast poreza.
Svi ovi problemi posljedica su pogrešnih političkih odluka režima, motivisanih ličnim interesima i nezajažljivom glađu za novcem.
Posjeta : 109