2
Nikšićanin S.L. (23) lišen slobode zbog pokušaja ubistva
Ispalio na policajca - više hitaca!

    Službenici Uprave policije - Centra bezbjednosti Nikšić su u kratkom roku identifikovali i lišili slobode osumnjičenog da je sinoć ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskog službenika R.M. Nakon petnaestak minuta od kad se događaj desio, slobode je lišen S.L. (23) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je na štetu policijskog službenika počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.


Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su sinoć, oko 22,45 preduzimali mjere i radnje u cilju suzbijanja i otkrivanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, kojom prilikom je policijski službenik R.M, obavljajući navedene poslove, uočio više osoba koje su se kretale prema njemu. U jednom momentu jedna od njih njegovom pravcu ispalila je više hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega su se te osobe dale u bjekstvo. Projektili nisu pogodili policijskog službenika R.M.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Službenici CB Nikšić su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj prilikom kojeg su pronašli i izuzeli tri pištoljske čaure kalibra 7.65 mm.
Postupajući na osnovu operativnih podataka da su se ove osobe sklonile u jedan stan, policijski službenici su u veoma kratkom roku od kad se događaj desio izvršili pretres na toj lokaciji gdje su zatekli četiri bezbjednosno interesantna osobe iz Nikšića. Osobe su privedene u službene prostorije, dok su pretresom pronađeni falsifikovani pasoš, lična karta i saobraćajna dozvola navodno izdati u jednoj susjednoj zemlji koji su glasili na ime jedne bezbjednosno interesantne osobe, takođe iz Nikšića.
Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je jedna od te četiri osobe, S.L, ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskog službenika R.M.
Pištolj za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja ovog krivičnog djela je pronađen i izuzet i biće upućen u Forenzički centar radi vještačenja.
Osumnjičeni S.L. je lišen slobode i biće priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.




Posjeta : 882