2
Na graničnom prelazu Ilino brdo lišen slobode M.S. (35) iz Bosne i Hercegovine
U kolima - "bunkeri" puni cigara!

    Službenici Uprave policije – Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Ilino brdo juče su na izlazu iz Crne Gore kontrolom vozila pronašli i oduzeli 2145 paklica cigareta bez akciznih markica. Policijski službenici su lišili slobode osobu osumnjičenu za krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Policijski službenici OGB Ilino Brdo i carinski službenici CI Ilino Brdo su na izlazu iz Crne Gore, na Graničnom prelazu Ilino Brdo, kontrolisali vozilo marke „Opel Meriva“ kojim je upravljao M.S. (35) iz Bosne i Hercegovine. Detaljnom kontrolom vozila, u posebno izrađenim bunkerima, policijski i carinski službenici su pronašli i oduzeli 2145 paklica cigareta bez akciznih markica.
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.S. cigarete nabavio u Podgorici za novčani iznos od 300 eura i da je imao namjeru da kupljene cigarete prokrijumčari do Banja Luke u cilju dalje preprodaje.
Oduzete cigarete su preuzeli policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta na dalje postupanje.
O događaju je obaviješen državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se M.S. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.




Posjeta : 1003