2
Crnogorski olimpijski komitet proglasio najbolje u 2018.
Sportista godine - Radošević!

          -Priznanje COK, uz nagradu Udruženja sportskih novinara, daje dodatnu dimenziju i budi ogromnu dozu ponosa. Istovremeno i obavezu da u narednom periodu svojim maksimalnim učinkom pokušam da se domognem pojasa šampionata svijeta i Olimpijskih igara - istakao je profesionalni bokser Predrag Radošević, kojeg je danas Crnogorski olimpijski komitet proglasio najboljim sportistom Crne Gore u 2018.
   Radošević je zvanični prvak Evrope u verziji WBU.
U meču za šampionski pojas u kategoriji do 69,8 kilograma pobijedio je, u njemačkom Hamelnu, domaćeg borca Ronija Gabela.

Najbolji mladi sportisti su karatista Bojan Bošković i bokserka Bojana Gojković. Bošković je osvojio srebrnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope, prvak je Balkana, a bio je i peti na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu. Gojkovićeva je osvojila zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope, do 50 kilograma.
   Specijalno priznanje, Sportski podvig godine dobila je ženska košarkaška reprezentacija, koja se peti put zaredom plasirala na Evropsko prvenstvo.
Najbolja muška selekcija je vaterpolo reprezentacija, pobjednik Svjetske lige, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje pripalo rukometnoj reprezentaciji, devetoplasiranoj na prvenstvu Evrope.
- U narednoj godini imaćemo dosta ciljeva i zadataka. Stižu nam Igre malih zemalja Evrope, čiji ćemo biti domaćini. To je naš najveći izazov do sada. Imamo podršku Vlade i Ministarstva sporta. Siguran sam da ćemo taj posao dovesti do kraja - istakao je predsjednik COK Dušan Simonović.
Posjeta : 160