2
Cetinje
Policija pronašla - kokain i pušku!

    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pretresom pronašli kokain, a pregledom vozila pušku u ilegalnom posjedu. Jedna osoba lišena je slobode.

Službenici OB Cetinje su, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice S.M. (36) iz Cetinja. Policija je tom prilikom pronašla i odzela oko devet grama praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain, tzv. drobilicu, vagu za precizno mjerenje i dvije tablete. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se S.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Cetinjska policija je pregledom vozila marke „Mitsibushi Pajero“ kojim je upravljao B.M. iz Cetinja pronašla i oduzela pušku marke „Zastava“ kalibra 12mm u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.
Sprovodeći aktivnosti pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, službenici OB Cetinje su oduzeli dva motorna vozila radi provjera, a u sklopu ovih aktivnosti kontrolisano je 37 bezbjednosno interesantnih lica kojom prilikom je sankocionisano sedam.




Posjeta : 1027