2
Predsjednik Crne Gore uručio medalju čovjekoljublja Konstantini Maraš iz Nikšića
I u vremenu otuđenja - čojstvo živi!

- Ovakvi primjeri potvrđuju da pojam čojstva nije ostao samo u istoriji, već da živi i danas u Crnoj Gori. Posebno raduje što i u vremenu otuđenja i brzog života ima plemenitih ljudi koji razumiju potrebe drugih i nesebično pomažu da se njihovi problemi riješe ili umanje - naglasio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, uručujući danas Medalju čovjekoljublja Konstantini Maraš iz Nikšića, koja je donirala bubreg svom sugrađaninu Iliji Bulajiću.

- Priznanjem Konstantini Maraš, država odaje priznanje i poštovanje za hrabri čin i šalje poruku svima da nemamo pravo na sebičnost, već da moramo pomoći ljudima da prebrode svoje lične nedaće - dodao je Đukanović.
Odlikovana Nikšićanka zahvalila je predsjedniku, ističući da će joj ovo visoko priznanje biti podsticaj za dalji humanitarni rad. Maraš je istakla da su ovakvi gestovi prepoznati i u svijetu kao posebna vrijednost Crne Gore, male zemlje sa velikim srcem.
Današnje odlikovanje predstavlja ujedno i drugi primjer ovog ljudskog i humanog čina, nakon nedavnog priznanja, takođe, građanki Nikšića Tatjani Vukićević.
Posjeta : 120