2
Dan Gradskog pozorišta
Za rođendan - nagrade i "Mali pirat"!

          Dodjelom nagrade „Vasilije Ivanovič Šćućkin“, koja nosi ime osnivača Gradskog pozorišta, i godišnjih priznanja, kao i premijerom "Mali pirat" - u okviru manifestacije „Decembarska umjetnička scena 2018“ - Dan Gradskog pozorišta biće obilježen sjutra od 20 u Velikoj sali KIC „Budo Tomović“.
Novi naslov sa Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta rezultat je koprodukcije sa tivatskim Centrom za kulturu, a koji je inače premijerno izveden 20. decembra u Tivtu. Po motivima romana Anta Staničića dramatizaciju potpisuje Aleksandra Glovacki.

Ova avanturistička priča, u formi mjuzikla sa elementima komedije i melodrame, dešava se u 18. vijeku kada su morima harali gusari. U djelu je, između ostalog, oslikan život bokeških pomoraca i njihovi običaji iz tog vremena. Pored uzbudljivih i dramatičnih događaja, priča šalje i snažnu poruku o ljubavi, kako prema drugim ljudima i nacijama tako i prema porodici.
Igraju: Pavle Popović, Goran Slavić, Miloš Kašćelan, Jelena Đukić, Miloš Pejović, Marija Maša Labudović, Dubravka Drakić, Pavle Ilić, Sanja Popović, Branko Ilić, Marija Đurić, Jelena Simić, Katarina Krek, Branka Femić-Šćekić, Omar Bajramspahić, Ivan Kašćelan; cure sa svadbe/robinje: Vladana Mišević, Mia Kuč, Dušica Rovčanin, Stefanija Brčić, Đorđa Čolo, Borjana Obrenović, Jelena Knežević; momci sa svadbe/mornari/pirati: Aleksa Balević, Filip Petrović, Antonio Grgurović, Nikola Mrvaljević, Mirko Ognjanović.
Uz reditelja Milana Karadžića i Aleksandru Glovacki, u autorskoj ekipi su i: kostimografkinja Dragica Laušević, kompozitorka Irena Popović-Dragović, asistent kompozitorke Aleksandar Zavišin, koreograf Nebojša Gromilić, scenograf Boris Maksimović i dramaturškinja Dubravka Drakić. Dizajn svijetla uradio je Radomir Stamenković, a songove potpisuju Dubravka Drakić i Neven Staničić. Lektor je Neven Staničić.
„Mali pirat“ drugi je projekat Gradskog pozorišta koji se realizuje u okviru ciklusa „Crnogorski klasici za djecu“. Prvi komad iz ovog ciklusa bio je „Modro blago“ koji je po motivama romana Dušana Kostića napisao i dramatizovao Stevan Koprivica, a režirala Staša Koprivica.
Prva repriza u Glavnom gradu biće u petak.
Posjeta : 174