2
Najbolje crnogorske odbojkašice protiv Ukrajine i Grčke igraju odlučujuće utakmice za plasman na EP
"Crvene" oslabljene - ne gube nadu!

    - Nijesmo favoriti u tim duelima, ali daćemo sve od sebe da se spremimo što bolje i odigramo najbolje što možemo. Imamo pehova sa povredama i u duelima neće biti sa nama dva jako bitna igrača – Ksenije Ivanović i Marije Milović. Njihovo odsustvo je šansa za neke druge igračice da probaju da se nametnu - istakao je Nikola Masoničić, selektor "A" reprezentacije odbojkašica Crne Gore, pred utakmice sa Ukrajinom 5. i sa Grčkom 9. januara u kvalifikacijama za EP 2019.

- Sa objavljenog spiska sve će se odazvati. Imamo problem sa povredom Mine Dragović, ali nadam se da će se oporaviti i biti na raspolaganju za duele sa Ukrajinom i Grčkom - dodao je selektor crnogorskih odbojkašica.
- Neće nam nedostajati samo Ivanović i Milović, nego još dosta njih nije moglo da se pojavi na pripremama. Ne treba da gubimo nadu, jer je 2018. godina bila teška za nas i nijesmo ostvarili ono što smo željeli. U posljednja dva meča svaka od nas daće svoj maksimum i potrudiće se da opravda mjesto na rang listi na kojem se nalazimo. Da ne bude da smo slučajno tu. U sportu se sve može kad se hoće. Nadam se da ćemo ostvariti željene rezultate - naglasila je primač servisa Danijela Džaković, uvjerena da će crnogorska reprezentacija iako oslabljena pokazati šta zna u poslja dva kvalifikaciona meča.
Crnogorske odbojkašice poslije četiri odigrana kola imaju polovičan učinak - po dva trijumfa i poraza.
Poražene su od Grčke u gostima (3:0) i Ukrajine pred svojim navijačima (3:0), a oba trijumfa upisale su protiv Norveške (3:0) i 3:0.
Isti učinak ima i Ukrajina, dok je Grčka dobila sva četiri meča.
Posjeta : 162