2
Barska policija lišila slobode Z.K, dok za A.C. intenzivno traga
Razvili mrežu za - prevoz migranata!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili su krivično djelo trgovina ljudima koje je počinjeno na štetu više osoba i tom prilikom lišili slobode jednu bezbjednosnu interesantnu osobu, dok je za drugom raspisana potjernica i intenzivno se radi na njenom lociranju.

Službenici CB Bar, sprovodeći planske aktivnosti, priveli su u službene prostorije tri strana državljanina koji su pokušali da izbjegnu legitimisanje od stane policijskih službenika. Kriminalističkom obradom barska policija je došla do sumnje da su ova tri lica i još tri njihova sunarodnika žrtve trgovine ljudima i da ih pod prisilom držala zatočene u nepoznatom objektu na periferiji Bara nepoznata lica koja su im oduzela putna dokumenta. Ova lica su, kako se sumnja, dovedena u zabludu da će im, njima nepoznata lica, za veći novčani iznos omogućiti da se ilegalno prevezu do jedne od zemalja Evropske unije, odnosno Italije u njihovom slučaju.
Daljim mjerema i radnjama policijski službenici su identifikovali objekat u kojem su se strani državljani nalazili kao zatočena lica i u kojem su boravila lica koja su privedena u službene prostorije. Takođe, kriminalističkom obradom službenici CB Bar su došli do sumnje da su počinioci ovog krivičnog djela bezbjednosno interesantna lica A.C. (40) iz Bara i Z.K. (39), iz Nikšića. Oni su, kako se sumnja, na organizovan način razvili mrežu više osoba gdje su po unaprijed definisanim ulogama vršili ilegalni prevoz migranata sa područja Republike Srbije do Rožaja. Z.K. je, sumnja se, nakon toga preuzeo oštećena lica i dovezao ih u Bar gdje ih smjestio u iznajmljeni objekat koji je obezbijedio A.C. Po dolasku u Bar, osumnjičeni su oštećene doveli u zabludu i oduzeli im dokumenta i potom im zastrašivanjem uzeli novac u iznosu od 8000 eura, uz lažno obećanje da će ih ilegalno prevesti preko državne granice prema Italiji.
Barska policija je lišila slobode Z.K, dok se za A.C. intenzivno traga zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo trgovina ljudima na štetu ovih lica. Za A.C. je raspisana potjernica dok će Z.K. biti uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici na dalju nadležnost.
Posjeta : 181