2
Koprodukcija Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i KC „Nikola Đurković”
Premijera o - "kapetanu od snova"!

       Predstava „Ivo Vizin - kapetan od snova“ (12+) koju je prema tekstu Jelene Lele Milošević režirao Zoran Rakočević biće premijerno izvedena - u sklopu "DEUS" - sjutra od 20 u Velikoj sali KIC „Budo Tomović“. Prva repriza je u ponedjeljak, u istom terminu.
„Ivo Vizin - kapetan od snova“ govori o najpoznatijem kapetanu iz Boke i prvom Slovenu koji je oplovio svijet. To je i topla priča o ljubavi, odrastanju, napuštanju i, na kraju, o pobjedi dobra nad zlom. Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Sanja Popović, Miloš Pejović, Goran Slavić, Branka Femić, Pavle Popović i Pavle Ilić.

Pored reditelja, u autorskom timu su i dramaturškinja Dragana Tripiković, scenografkinja Smiljka Šeparović-Radonjić, kostimografkinja Dragica Laušević, kompozitor Nemanja Bečanović i koreografkinja Slavka Nelević. Dizajn svjetla potpisuju Zoran Rakočević i Slavka Nelević.
Predstava je nastala u koprodukciji Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i KC „Nikola Đurković”, a premijerno je izvedena 5. decembra u Kotoru. Riječ je o pobjedničkom komadu trećeg Konkursa za najbolji dramski tekst za djecu i mlade koji realizuje ASSITEJ centar Crna Gora.

Posjeta : 225