1
Svečanom sjednicom Skupštine Glavnog grada obilježen Dan oslobođenja Podgorice
Nastavićemo izgradnju - modernog grada!

          - Na temelju istorijskog nasljeđa koje objedinjuje bogatstvo identittetske različitosti i bezrezervnu prpadnost tradicija slobodarstva i antifašizma, nastavićemo, stoga, da izgrađujemo našu Podgoricu u skladu sa najboljim praksama upravljanja razvojem modernih gradova - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na svečanoj sjednici Skupštine Glavnog grada povodom Dana oslobođenja.

- U tom smislu, između ostalog, stvorićem uslove, da do kraja namdata ove gradske uprave, podgorica dobije najsavremenije postrojenje za tretman otpadnih voda u ovom dijelu evrope, solarnu elektranu kakvu nemaju ni veći i bogatiji gradovi u širem okruženju, nova postrojenja u okviru gradske deponije uključujući i modernu ennerganu na biogas i potpuno novu led rasvjetu u centru grada, prigradskim naseljima i seoskim područjima.
Već početkom naredne godine, otpočećemo realizaciju projekta predselekcije otpada na mjestu nastanka i tako stvoriti uslove za njegovo sortiranje i reciklažu u značajno većoj mjeri.
Za kojku godinu, u Podgoricu će se sa svake strane doaziti modernim saobraćajnicama bulevarskog tipa, a duž jedne of njih imaćemo i biznis zonu u kojoj će raditi veći broj domaćih i stranih kompanija.
Imaćemo novo Gradsko pozorište, obnovljen stadion malih sportova, rekonstruisanu malu dvoranu SC Morača i novi pješački most koji će je povezati sa Starom Varoši. Imaćemo šetalište uz Ribnicu i Moraču, i za saobraćaj zatvoraen dobar dio centra grada, imaćemo i nove bciklističke koridore i puno novih biciklista, kulturni život grada prilagođen potrebama ljudi modernog doda i, konačno, sportsko društvo “Budućnost” koje će okupiti naše trofejne klubove koji se takmiče pod ovim svetim imenom.
Uvjeren sam da će, prije nego bilo ko očekuje, Podgorica u svim segmentima postati onakav grad u kakvom bismo željeli da živimo. I jednako tako, nemam dilemu da će, dok ima njih i dok ima nas, Podgorica i Crna Gora u svakom smisluostati neraskidivo vezane.
- Neka sunce našeg grada vječno sja i neka je vječna Crna Gora - zaključio je gradonačelnik Vuković.
Nagrađeni

Na svečanoj sjednici uručene su i 19. decembarske nagrade direktorici JU Gimnazije “Slobodan Škerović” Zoji Bojanić Lalović i košarkašu KK "Budućnost Voli" i crnogorske reprezentacije Nikoli Ivanoviću.
Posjeta : 161