1
U čast 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice
Zlatica dobila - višenamjenski dom!

               - Danas sa ponosom možemo da konstatujemo da smo dobili jedan savremen i funkcionalan višenamjenski dom u kome ćete mnogo jednostavnije i lakše nego do sada moći da ostvarujete svoje svakodnevne potrebe, prvenstveno kada je riječ o onim najvažnijim – zdravstvenim - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, otvarajući danas, uoči Dana oslobođenja Podgorice, višenamjenski dom na Zlatici u kojem će se nalaziti dom zdravlja, pošta, apoteka, prostorije za klub penzionera, kao i prostorije za udruženja građana.

- Naša je ambicija da nastavimo sa još većim ulaganjima, posebno imajući u vidu da je Zlatica dio Podgorice sa kojim se prvo sretnu brojni putnici koji u naš grad stižu sa sjevera Crne Gore. Već tokom naredne godine, započećemo realizaciju projekta produžetka Bulevara Vilija Branta za oko 500 metara u sklopu izgradnje prve faze autoputa Bar – Boljare. Ranije sam saopštio da radimo na pronalaženju optimalnog rješenja da Zlatica uskoro dobije i dugo čekani dječji vrtić. Od većih projekata koje namjeravamo realizovati putem javnog-privatnog partnerstva, izdvojio bih izgradnju modernog tržnog centra na prostoru nekadašnjih terena Fudbalskog kluba “Kom”, čime bismo dobili još jedan reprezentativan objekat, ali i priliku za zapošljenje većeg broja naših sugrađana. Vjerujem da smo vam danas svečanim otvaranjem ovog Doma uputili najljepšu čestitku za sjutrašnji praznik Grada - zaključio je Vuković.
Dr Nebojša Kavarić istakao je da stanovnici Zlatice posle decenije sna dobijaju najljepši poklon za Dan grada, savemeni, funkcionalni objekat u okviru kojeg će raditi i dvije ambulante Doma zdravlja. Za dom zdravlja ovo je redovna aktivnost da se obezbijedi pristupnost zdravstvene zaštite za sve stanovinike Glavnog grada. “S obzirom da se grad širi, da raste broj stanovnika na ovom području prepoznali smo potrebe naših građana i odlučili da približimo stanovnicima s ovog područja usluge izabranog doktora i omogućimo dostupniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu. U objektu na Zlatici u početkiu će ordinirati četiri doktora za odrasle, patronažna služba, i laboratorija, a tokom naredne godine proširićemo kapacitete sa ozabranim doktorma za djecu i za žene. Izgradnja ovog objekta potvrda je nedvosmislene namjere Glavnog grada i Doma zdravlja da, uz pomoć Vlade Crne Gore unaprijede zdravstvenu zaštitu u svakom dielu Podgorice”, zaključio je dr Kavarić.
Kenan Hrapović, ministar zdravlja naveo je da Ministartsvo, sprovodeći politiku Vlade dinamičkim programom strukturnih reformi šalje jasnu poruku građanima Crne Gore koji žive i privređuju u seoskim i prigradskim područjima da će odgovorno i predano raditi na stvaranju uslova za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite i života građana u svakom dijelu teritorije naše Države. Na ovaj način zapošljavamo ljekare i rasterećujemo onaj dio sitema koji trpi zbog velikog priliva stanovništva.
Potpredsjednik Vlade Milutin Simović istakao je da je Zlatici, pored novih puteva, trotoara, zelenih površina, kvalitetnih saobraćajnica, elektro napajanja, kvalitetnog vodosnabdijevanju, komunalnog sistema, bio potreban i jedan ovakav višenamjenski dom.
- Sa svim ovim sadrajima, u jednom kvalitetno izgrađenom domu, mještani Zlatice će imati nove kvalitete usluga za njihove životne potrebe. Vlada i Glavni grad, zajedno, iz dana u dan, šire kvalitet opštih i posbenih usluga našim građanima. Posebno zadovoljstvo je i što će penzoneri imati svoj kutak, mjesto svog okupljanja, jer je kvalitetan odnos prema pezionerskoj populaciji jedan od važnih segmenata svakog odgovornog društva - zaključio je potpredsjednik Simović.
Posjeta : 156