1
Nagrađeni najbolji na 36. konkursu „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu"
Gradu dali - sadržaje koji nedostaju!

    - Podgorica nije isti grad kakva je bila prije deset ili petnaest godina, danas je to lijepi grad za život i sve više veoma atraktivna turistička destinacija. Mi smo kreirali okvir, a vi ste taj okvir popunjavali lijepim sadržajem koji u prethodnom periodu nedostajao Podgorici kako bi ona u punoj mjeri ličila na one lijepe evropske gradove u koje tako često odlazimo - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na svečanosti dodjele priznanja nagrađenima na 36. konkursu „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu".

- Ova godina zabilježila je uspjeh u broju dolazaka i broju noćenja u našem gradu, naravno, zahvaljujući svima nama zajedno. Za samo deset mjeseci ove godine rezultat koji smo postigli u broju dolazaka bio je preko 20 odsto veći, a godina još nije završena. Dakle, imali smo 250.000 noćenja u ovoj godini. Veliko zadovoljstvo je da je kvalitet onoga što nudimo u Glavnom gradu dostigao takav nivo da ne samo da je broj dolazaka bitan, nego ono što je bitnije od toga da gost koji dođe bude zadodoljan i da zadovoljan odlazi iz ovog grada. Samo takav gost se ponovo vraća i to nam je cilj – nova slika našeg grada, ne samo kao glavnog grada, već i kao turističke destinacije - ukazzala je direktorica TO Podgorica Tatjana Popović.
Nagrađeni

U kategoriji „Najbolje kompanije i institucije“ priznanja su dobili: kompanija „ASTORIA Group“, hotel „CentreVille Hotel and Experiences“, restoran „Porto“, turistička agencija „EastWest Voyage“, turistička manifestacija „Monte Vino“ i za najbolji turistički projekat „PG Akademija Piva“.
Kada je riječ o najboljim pojedincima, priznanja su uručena: menadžeru Nikoli Radomiroviću (Hotel „Hemera“), recepcionerki Biljani Brajović (Hotel „Podgorica“), kuvaru Dragomiru Grujiću (Restoran „Maša“), konobaru Stefanu Lekiću (Restoran „Mayka“), te komunalnim radnicima Denisu Smajoviću i Hasimu Pepeljku.
Uručena su i dva specijalna priznanja, i to putopiscu Edinu Krniću i Restoranu Konoba „Odžaklija“.
Posjeta : 166