1
“Decembarska umjetnička scena 2018”
U postavci - slike prijatelja!

    Izložba radova crnogorskih autora “Slike mojih prijatelja” biće, povodom obilježavanja 30 godina od prve izložbe u Biljardi, a u sklopu "DEUS", sjutra od 19 otvorena u galeriji "Most".
Radove će predstaviti Uroš Tošković, Puro Đurić, Milka Vujović, Filip Janković, Bato Pravilović, Smajo Karailo, Cvetko Lainović, Ratko Odalović, Milo Pavlović, Filip Vučković, Draško Dragaš, Muharem Muratović, Stanko Zečević, Aldeman Ibrahimović, Mujo Jovićević, Nikola Gvozdenović i Ljubo Popović.

Tri decenije nas dijele od prve izložbe Slika mojih prijatelja realizovane u prijestonom gradu u Biljardi 1988. godine, za koju je Branko Kovačević dobio Trinaestonovembarsku nagradu grada Cetinja. Sa poštovanjem i pijetetom on ju je posvetio prijateljima - slikarima koji su ga uveli u svijet umjetnosti: Gojku Berkuljanu, Milu Pavloviću, Slobodanu Puru Đuriću, Đoku Živkoviću Žigalju…, kao i cetinjskim i crnogorskim umjetnicima koji su ga podržali u njegovom entuzijastičkom angažmanu u domenu valorizovanja svih grana umjetničkog izraza, prije svega likovnog stvaralaštva. Veza Branka Kovačevića sa prijateljima slikarima i slikama prijatelja, dugo traje, riječi su Milana Marovića izrečene na otvaranju prve izložbe, a te veze su, možemo bezrezzervno konstatovati, još uvijek čvrste i snažne.


Posjeta : 148