0
Advokati Nebojše Medojevića predali Ustavnom sudu žalbu i prijedlog za privremeno rješenje
Očekuju i oslobađanje!

       - Na ovaj način uvodi se jedan stravičan mehanizam, koji je nezapamćen u modernoj Evropi, pogotovo u parlamentarnim demokratijama, da određene pravosudne strukture bez skidanja imuniteta mogu da na ovakav način stavljaju poslanike u zatvor, kao i sve ostale građane. Upravo zbog toga ovaj press zakazali smo pred Ustavnim sudom kao simbolom zadnje zaštite ovakvom urušavanju ustavnog sistema - istakao je Dražen Medojević, advokat Nebojše Medojevića,, koji je sa kolegom Mirojem Jovanovićem podnio Ustavnom sudu žalbu na rješenje Apelacionog suda kojimm je njihov branjenik stavljen u zatvor.


- Nebojša je čvrst kao stijena, stamen, sa osmjehom sve ovo prihvata, veoma trezven i svjestan da se na ovaj način urušava cjelokupni ustavni sistem. Smatra da su se određene strukture u pravosuđu istrgle kontroli, a perfidno vođene od određenih struktura izvršne vlasti - dodao je Medojević.
    - Nikada u praksi Crne Gore nijedan svjedok nije išao u zatvor. Ustavni sud može da donese privremenu mjeru, a u kratkom roku i da usvoji ustavnu žalbu - ukazao je advokat Miroje Jovanović.

Posjeta : 109