3
Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju povodom 100. godišnjice „Podgoričke skupštine“
Činjenicama spriječiti - politikantske zloupotrebe!

             - Svjedoci smo činjenice da se zanemarivanjem nelegalnosti i nelegetimnosti Podgoričke skupštine, danas pokušava dovesti u pitanje temelj državnog ustrojstva države Crne Gore, njen suverenitet i njena nezavisnost. Ovom rezolucijom želimo da istorijske činjenice stavimo ponovo u prvi plan u odnosu na opasnu politikantsku zloupotrebu jednog teškog perioda naše prošlosti, koje je rezultirao gubitkom državnosti - ukazao je potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović obrazlažući rezoluciju povodom 100. godišnjice „Podgoričke skupštine“, koju su na prijedlog parlamentarne većine, u prvim minutima poslije ponoći poslanici usvojili glasanjem 46 "za" i 15 "protiv".


Prije višečasovne rasprave o ovoj rezoluciji, poslanici nijesu prihvatlili prijedlog "DF" da se izjasne o rezoluciji "Nikad više 1916.".
U vrijeme skupštinskog zasijedanja, spred parlamenta završena je protestna šetnja u organizaciji NVO "Dukljani" "Nikad više 1918.". Učesnici ovog skupa "za dostojanstvo, čast i slobodu Crne Gore" poručili su da neće slaviti izdajnike, već komite i Božićni ustanak.
Posjeta : 112