2
Petnaest godina rada "Ameriškog ugla" u Podgorici
Za rođendan - ciklus dokumentaraca!

Ciklusom dokumentarnih filmova "American Film Showcase" - projekciju prvog dokumentarca najaviće filmski kritičar Vuk Perović i šef Odjeljenja za medije i kulturu u Američkoj ambasadi Džef Adler - večeras od 18 u sali "DODEST" ´Američki ugao´ obilježiće 15 godina rada u Podgorici.

Američki ugao u Podgorici otvoren je 13. novembra 2003. kao rezultat saradnje Glavnog grada i Ambasade SAD u Podgorici. To je prvi od tri Američka ugla osnovana u Crnoj Gori s ciljem jačanja američko-crnogorskih odnosa u oblasti kulture. Osim u Podgorici, Američki uglovi postoje u Pljevljima (od 2009) i Cetinju (od 2013. godine).
Američki ugao u Podgorici organizovao je više od 3.500 programa tokom posljednjih 15 godina, na kojima je učestvovalo više od 70.000 ljudi. Pored bogate kolekcije knjiga, časopisa i filmova, Američki ugao nudi neograničeno korišćenje interneta i pristup različitim bazama podataka o Sjedinjenim Američkim Državama. Ugao takođe priređuje niz događaja iz kulture, obrazovanja, politike i drugih oblasti.
Posjeta : 122