1
Dvije osobe lišene slobode u Baru
Oduzeti marihuana - puška i municija!

    Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja i sprječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, pretresom pronašli i oduzeli oko 660 grama marihuane.

Policijski službenici su izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi A.V. (31) iz Bara, kojom prilikom su pronašli i oduzeli pet pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 662,1 gram, kao i dvije vage za precizno mjerenje. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi njegov srodnik P.V. (29) iz Bara, policijski službenici su pronašli i oduzeli 88 komada metaka kalibra 7,65 i jedan metak kalibra 7,9 mm. Nakon konsultacija sa nadležnim državnim tužiocem A.V. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaščena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok će se taj tužilac u odnosu na pronađenu municiju i P.V. naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela. Pronađena opojna droga će biti upućena u Forenzički centra radi vještačenja.
Takođe, službenici CB Bar su izvršili pretres stanova i drugih prostorija koje koriste A.Z. (57) i Z.D. (47), oba iz Bara. Tom prilikom su pronašli i oduzeli lovačku pušku kalibra 16 mm kao i veću količinu municije raznog kalibra. A.Z. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja I eksplozivnih materija, dok je Z.D. izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.
Posjeta : 217