0
Policija u tri grada oduzela oružje i municiju
Nasilnici lišeni slobode!

             Službenici Centra bezbjednosti Bar, preduzimajući aktivnosti u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih i njim bliskih osoba, izvršili su pretres stana i drugih prostorije koje koristi E.S. (33) iz Bijelog Polja sa privremenim boravkom u Baru. Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela karabin M48 cal. 8x57 sa 22 komada municije cal. 7,9mm, startni pištolj marke „Blow” cal. 9mm kao i vazdušnu pušku marke „Qvatro 85” u ilegalnom posjedu.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv E.S. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli tri pištolja, od kojih su dva bila u ilegalnom posjedu, kao i municiju. Naime, postupajući na osnovu operativnih saznanja, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, policijski službenici su izvršili prestres kuće i drugih prostorija koje koristi Ž.J. (63) iz Nikšića. Tom prilikom nikšićka policija je u neposrednoj blizini kuće pronašla i oduzela pištolj marke „Crvena Zastava“ M-57 cal. 7,62mm sa okvirom u kojem se nalazilo devet metaka. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac kojem je ovo lice sprovedeno na dalje postupanje. Tužilac će se o kvalifikaciji djela koje se odnosi na oduzeto oružje izjasniti nakon vještačenja u Forenzičkom centru. Takođe, službenici CB Nikšić su, postupajući po prijavi S.Š. (76) iz Nikšića, da ga je u njegovom stanu fizički napao dalji srodnik Č.J. iz Nikšića, nakon čega mu je iz porodične kuće uzeo pištolj i udaljio se iz njegovog stana, izvršili blokadu grada i zaustavili vozilom marke „VW Passat“ kojim je upravljao Č.J. Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „CZ“ M70 cal. 7,65mm i metak. Policijski službenici su u kući koju koristi S.Š. pronašli i oduzeli pištolj marke „Zbrojevka“ cal. 7,65mm sa dva okvira dok se u jednom od njih nalazila četiri metka, u ilegalnom posjedu, 10 komada pištoljske municije kalibra 9mm, pištoljski metak kalibra 7,62 mm kao i oružni list za pištolj marke „CZ“ M70, kalibra 7,65 mm na ime S.Š. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv S.Š. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, dok će se u odnosu na pronađeno oružje i municiju naknadno izjasniti, odnosno nakon vještačenja u Forenzičkom centru.
Nadalje, službenici OB Cetinje su danas, 06. novembra 2018. godine, postupajući na osnovu operativnih informacija, lišili slobode bezbjednosno interesantna lica Đ.M. (48) i R.M. (46) oba iz Cetinja, koja su se potraživala zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu bezbjednosno interesantnog lica D.N. (25) iz Cetinja. Oni su, kako se sumnja, sa M.R. (29) iz Cetinja, 07. septembra 2018. godine, fizički napali oštećenog nanoseći mu lake tjelesne povrede, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta. Ova lica će biti privedena nadležnom sudiji za istragu radi daljeg postupanja.
Posjeta : 96