0
Policija u četiri grada oduzela oružje, municiju i drogu i rasvijetlila imovinske delikte i falsifikovanje isprave
Ulcinjanin maltretirao - porodicu!

    Službenici OB Ulcinj, postupajući po prijavi T.R. (41) iz Ulcinja, lišili su slobode J.R. (46) iz Ulcinja, zbog sumnnje da je počinio krivično djelo nasilije u porodici ili porodičnoj zajednici, koje je , sumnja se, počinio na štetu svoje supruge T.R. i njihove djece. Kriminalistiičkom obradom došlo se do sumnje da J.P. posjeduje oružje u legalnom i ilegalnom posjedu.

Postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Ulcinju policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronašli i oduzeli: automatsku pušku sa okvirom u kojem je bilo 26 metaka, 107 metaka od automatske puške cal. 7,62mm, metak od lovačke puške i dvije ispaljenje čaure cal. 7,62mm. Osumnjičeni je prethodno policijskim službenicima predao lovačku pušku „Franchi“ cal 12GAx3 za koju posjeduje važeći oružni list. Protiv J.R. je podnijeta i krivična prijava zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Službenici OB Kotor su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi P.M. iz Kotora. Kotorska policija je tom prilikom pronašla i oduzela pištolj marke „BB Radom Vis“ u kojem se nalazio metak u cijevi, dok se u okviru pištolja nalazilo pet metaka. Protiv P.M. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Nadalje, službebnici Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službeniciam CB Herceg Novi, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga kao i pronalaženja oružja u ilegalnom posjedu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi G.B. (24) iz Herceg Novog. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli tri pvc kesice sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 68 grama, a koja je, kako se sumnja, bila namijenjena daljoj prodaji. Daljim pretresom, u kućištu računara je pronađen revolver sa četiri metka, od kojih se jedan nalazio u revolveru. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se G.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Takođe, službenici CB Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili tri krivična djela i to dva KD krađa i KD falsifikovanje isprave. Naime, podgorička polcija je lišila slobode S.C. (22) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela krađa na štetu P.Č. i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. On je KD krađa na štetu P.Č. počinio, kako se sumnja, 30. oktobra, na način što je iz vozila oštećenog otuđio torbicu u kojoj je bilo 2.000 eura i lična dokumenta. Drugo krivično djelo, S.C. je, sumnja se, počinio na način što je ušao u vozilo koje pripada Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja i izvršio premetačinu, a iz kojeg nije otuđio ništa. Nadalje, službenici CB Podgorica su protiv Z.M. (34) nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave. Prilikom saobraćajne kontrole vozila marke „Peugeot 206“, kojim je upravljao Z.M, policijski službenici su utvrdili da se na navedenom vozilu nalaze registarske oznake koje pripadaju drugom vozilu.




Posjeta : 935