3
Na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u praktičnom streljaštvu
Vujošević "upucao" - prvo mjesto!

    Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Saša Vujošević osvojio je prvo mjesto na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u praktičnom streljaštvu (kategorija - produkcija) koje je održano u Sarajevu.


Osvajanjem prvog mjesta na ovom međunarodnom takmičenju, u jakoj koknurenciji od preko 50 takmičara, vođa grupe u SAJ-u Saša Vujošević potvrdio je da je jedan od najuspješnijih takmičara u ovom sportu ne samo u regionu nego i šire.
Pored osvajanja zlata na ovom takmičenju u 2018. godini, Vujošević je učestvovao na više domaćih i međunarodnih takmičenja u praktičnom streljaštvu na kojima se takmičio kao član nacionalnog tima i reprezentovao Specijalnu antiterorističku jedinicu. Od postignutih rezultata izdvajamo osvajanje prvog mjesta na Državnom prvenstvu Crne Gore, drugog mjesta na Državnom prvenstvu Srbije, trećeg mjesta na međunarodnom Open Delta Kupu održanom u Beogradu, kao i trećeg mjesta na međunarodnom „Horned Viper Cupu“ IPSC level III takmičenju održanom u Inđiji.
Praktično streljaštvo je dinamičan streljački sport u kojem se koristi bojeva municija. Kako doprinosi bezbjednijem rukovanju oružjem kao i boljoj brzini i većoj preciznosti pri gađanju - u pokretu i iz različitih položaja i pozicija, mnoge specijalne policijske jedinice integrišu određene elemente ovog sporta u procese zahtjevnog obučavanja njihovih pripadnika. Zbog primjenljivosti praktičnog streljaštva u sistem vatrene obuke specijalaca, Saša Vujošević je svoja iskustva i znanja sticana na mnogim takmičenjima kao i tokom priprema za takmičenja prenosio na ostale pripadnike SAJ-a tokom izvođenja različitih tipova borbenih gađanja.
Posjeta : 118