3
KIC "Budo Tomović" najavio program za novembar
Bogat, raznovrstan - svima dostupan!

Gala koncert, "Mlijeko u prahu", Veče za dušu, UEA - MNE kulturno veče, "Smrt fađizmu! O Ribarima i slobodi,koncert KIC POP HORA...neki su od događaja bogatog i raznovrsnog programa za novembar u KIC "Budo Tomović" koji je najavljen na današnjoj press konferenciji.
Ulaz za skoro sve programe u "srcu kulture grada" besplatan je. Ipak, od prekosjutra na biletarnici KIC biće dijeljene najviše četiri ulaznice po programu.

Muzički program KIC obilježiće intezivna partnerstva sa umjetnicima i međunarodnim institucijama, pa će KIC "Budo Tomović" u saradnji sa zemljama koje su potpisale Kulturnu platformu centralne Evrope, 6. i 7. novembra biti domaćin velikog međunarodnog festivala “Plesa i muzičke tradicije centralne Evrope", a predstavićemo muzičare, plesne i folkorne ansamble iz: Mađarske, Slovačke, Česke, Austrije i Poljske, i naravno naš renomirani folklorni ansambl.         
Koncertom Đanmario Strapate (tuba) i Valerije Pikardi (klavir) 14. novembra obilježićemo, u partnerstvu sa ambsadom Italije, 150 godina od smrti Đoakina Rosinija. Našoj publici predstavićemo 20. novembra jednog od najoriginalnijih italijanskih pijanista i kompozitora Mauricija Mastrinija, koji je pprepoznatljiv i po snažnoj emociji, originalnoj izvođačkoj tehnici, ali i po tome što uvijek svira bos!
Sa ambasadom Ujedinjenih Arapskim Emirata 27. novembra organizujemo Kulturno veče UEA-MNE, povodom 10 godina diplomatskih odnosa.
Koncert posvećen godišnjici od smrti ikone jugoslovenskog roka Milana Mladenovića priredićemo u saradnji sa NVO Muzika, alternativa, kultura 5. novembra, a u okviru večeri nastupiće domaći muzičari i bendovi Acoustic live i Beatz & Rhymes.
Jubilarni 10. koncert partizanskih pjesama "Bez dileme - antifašizam", popularni podgorički KIC POP HOR sa gostima održaće 29. novembra, na nekadašnji veliki praznik SFRJ, Dan Republike. Tada će biti promovisan i prvi spot ovog hora, pjesma Bilećanka u režiji Nikole Vukčevića.
Književno-edukativni segment biće upečatljiv po izdavanju četvrtog zbornika radova Foruma mladih pisaca KIC-a i polaznika radionice kreativnog pisanja KIC-a, pod naslovom “Bespomoćne riječi” koji ćemo predstaviti 30. novembra.
U novembru KIC nastavlja veoma produktivnu saradnju sa Kulturnim centrom Novog Sada pa će 7. novembra organizovati promociju časopisa za književnost i teoriju “Polja” a 8. novembra stvaralaštvo pisca Dušana Vejnovića.
Nova zbirka poezije “Moja crvena” autorke Lejle Kašić biće promovisana 2. novembra, a poznati sarajevski kantautor Džani Hota u okviru Večeri za dušu pjesnikinje Gordane Sarić sa gostima predstaviće se 22. novembra. Pjesničko veče portala “Art Mozaik” u čast godišnjice biće održano 12 .novembra, a knjigu fondacije Marija Kotri “Putovanje po mjesečini” Angele Kecojević predstavićemo 15. novembra. Ponovo sarađujemo sa NVO “Motociklist” pa će zainteresovani 14. novembra saznati više o putovanjima motorom po Sardiniji i Alpima.
U dramskom programu KIC-a popularnu dokumentarna predstavu “SMRT FAŠIZMU! O Ribarima i Slobodi” beogradskog “Reflektor teatra” koja govori o sjećanju na Iva Lolu i porodicu Ribar, a na velikoj sceni ugostićemo 28. novembra.
          Ponovo ćemo publici pružiti priliku da 13. novembra uživa u popularnoj predstavi “Mlijeko u prahu” NVO ATAK, kao i u predstavi “Krivica” Korifej teatra iz Kolašina 19. novembra.
Popularnom predstavom "Crnogorac u krevetu" Peđa Šuškavčević, na velikoj sceni KIC-a, obilježiće 30 godina karijere 16. novembra .
Filmofili će moći da biraju ili prate čak 11 filmova u omiljenoj sali DODEST - norveške filmove, od 8. do 10. novembra, filmove mađarske novije produkcije od 26. do 28. novembra, filmove dive koja je po mnogo čemu obilježila vrijeme u kojem je živjela i stvarala, Merlin Monro: 12. novembar - „Sedam godina vjernosti“ (1955), 13. novembar - „Princ i igračica“ (1957), 14. novembar - „Autobuska stanica“ (1956) i 15. novembar - „Neprilagođeni“ (1961).
Slavićemo sa Američkim uglom njihovih 15 godina rada u Podgorici, u KIC, i to premijernim prikazivanjem filma “The World Before Your Feet” 20. novembra.
U izložbenom holu KIC 2. novembra biće otvorena izložba slika Dragana Pečurice, a svoje radove 26. novembra u okviru postavke naslovljene “Impresije” predstaviće i Todor Živaljević Velički.
   


Posjeta : 95