2
Službenici OGB Tuzi juče i danas zaplijenili oko 72 kilograma opojne droge skank
Krijumčar uhvaćen - za drugim tragaju!

    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, postupajući po operativnim saznanjima, u dva odvojena slučaja zaplijenili oko 72 kilograma opojne droge marihuana tipa skank. Jedno lice je lišeno slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za licem koje je odbacilo opojnu drogu intenzivno traga.

Službenici OGB Tuzi su juče, postupajući po operativnim saznanjima, pokušali da zaustave jedno vozilo bez registarskih oznaka, koje se nije zaustavilo na znak policijkih službenika već je nastavilo kretanje u pravcu Mataguža. Pretragom terena policijski službenici su pronašli i izuzeli dva odbačena pvc džaka u kojim se nalazilo 30 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine oko 30 kilograma. Pronađena opojna droga je predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droga radi daljeg postupanja. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Policija intenzivno traga za licem koje je odbacilo ovu opojnu drogu.
Takođe, službenici OGB Tuzi su danas, postupajući po operativnim saznanjima, na putnom pravcu Cijevna – Dinoša, zaustavili pmv marke „Ford S-MAX“, bjelopoljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.T. (40) iz Podgorice. Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli dva džaka u kojima se nalazilo 38 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine oko 42 kilograma. Lice, vozilo i droga su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droga na dalje postupanje. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se M.T. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge.
Opojna droga oduzeta u oba slučaja će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
Posjeta : 215