2
Policija lišila slobode V.R. (40)
Nosio "zbrojovku" - za pojasom!

          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih osoba na području Podgorice, lišili slobode osobu kod koje je kontolom pronađen pištolj za pojasom u kojem je bio metak u cijevi.

Službenici CB Podgorica su danas, u ugostiteljskom objektu „Maša“ izvršili kontrolu bezbjednosno interesantnog G.V. (39), koji je bio u društvu sa V.R. (40).
Kontrolom V.R. policijski službenici su kod njega za pojasom pronašli i oduzeli pištolj marke „Češka zbrojevka“ cal. 7,65 mm, sa metkom u cijevi i četiri metka u okviru pištolja.
G.V. i V.R su privedeni u službene prostorije CB Podgorica.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se V.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Službenici Uprave policije će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima u cilju kontrole bezbjednosno interesantnih lica i pronalaska i oduzimanja oružja i drugih nedozvoljenih predmeta i sredstava.
Posjeta : 273