2
U posljednjoj utakmici 4. kola ABA lige "Budućnost Voli" - "FMP" 79:59 (22:12;29:16;9:15;22:16)
Razliku stvorili - za poluvrijeme!

- Zahvaliću "FMP" na pravoj borbi. Nije bilo lako, niti smo to očekivali. Generalno, zadovoljan sam pobjedom. Idemo dalje, hvala ljudima koji su došli da nas gledaju, preko dvije hiljade ljudi je bilo u večernjem terminu - ukazao je Aleksandar Džikić, trener "Budućnost Voli" koja je večeras u "Morači", u posljednjoj utakmici 4. kola ABA lige savladala "FMP" 79:59 (22:12;29:16;9:15;22:16).
Džikić je pružio priliku svim igračima, a najefikasniji bio je kapiten Suad Šehović sa 19 poena i 6 pogođenih "trojki". Goste je predvodio Apić sa 16 poena.

- Čekaju nas dva gostovanja, Real i Cedevita. Što se Madrida tiče - to prvo gostovanje je lagano s obzirom na to da idemo bez nekih velikih očekivanja. Džeksona je virus ,,pokosio“ teže nego ostale igrače, za Ivanovića nijesam siguran da li će moći igrati u Madridu. Oscilacije u igri su se opet desile, ali to je nekako i normalno, FMP je pogodio neke teške šuteve. Vrlo smo jasni u odbrani bili u zahtjevu ko šutira u FMP a ko ne. Zasmetalo mi je možda to što smo bili u nekim situacijama nedorečeni. Borili smo se, igrali u jakom tempu. FMP se spremao cijele sedmice, mi onoliko koliko i za svakog drugog rivala - dodao je Džikić.
Posjeta : 99