2
Službenici nikšićke policije lišili slobode B.B. (26) i I.N. (26)
Poslije svađe - pokušali da ubiju!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili su krivično djelo ubistvo u pokušaju koje je počinjeno na štetu V.M. (38) iz Nikšića. Službenici nikšićke policije su slobode lišili B.B. (26) i I.N. (26), oba iz Nikšića, zbog postojanja osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Dežurna služe CB Nikšić je, 20.10.2018. godine oko ponoći obaviještena od oštećenog V.M. da su na njega iz vatrenog oružja pucali B.B. i I.N. u mjestu Dragova Luka u Nikšiću. V.M. ovom prilikom nije zadobio povrede.
Službenici CB Nikšić su odmah nakon obavještenja izvršili blokadu kako bi pronašli osumnjičene i izašli na lice mjesta u cilju prikupljanja predmeta i tragova ovog krivičnog djela. Uviđaj je izvršen po nalogu državnog tužioca u VDT u Podgorci. Tom prilikom su pronađene dvije puščane čaure i torbica sa dokumentima na ime B.B.
Brzom i efikasnom aktivnošću službenika CB Nikšić, nedugo nakon izvršenja krivičnog djela, slobode su lišeni B.B. I I.N. O događaju je obaviješten tužilac.
Policijski službenici su izvršili pretrese kuća i prostorija koje koriste osumnjičeni.
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je nakon svađe između osumnjičenih lica sa V.M, koja je posljedica ranijih nesuglasica, B.B. uzeo pušku, koju mu je prethodno dodao I.N, nakon čega je B.B. u pravcu oštećenog ispalio dva projektila.
Službenici CB Nikšić su pronašli i od B.B. oduzeli poluautomatsku pušku za koju se sumnja da je koriščćena prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.
Puška i ostali predmeti i tragovi koji su izuzeti sa lica mjesta biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
Posjeta : 234